Huijbergen

Muziekhuis in Huijbergen zamelt geld in voor lokale horeca

Redactie Redactie

Drie dagen lang stonden de geluidsboxen in het huis van Pascal Brugman iets harder dan normaal. Onder meer DJ Jean reisde af naar Huijbergen om zich in te zetten voor het goede doel. In ruil voor een donatie konden kijkers van de livestream een plaatje aanvragen. Al het opgehaalde geld gaat naar de horecazaken in de gemeente Woensdrecht. Het muziekhuis zou aanvankelijk in Calfven op een geheime locatie zijn, maar door internetproblemen verhuisde het goededoeleninitiatief naar Huijbergen.

Door: Jerom Huijskens en Janneke Verbeem

Drie dagen lang van tien uur ‘s ochtends tot acht uur ‘s avonds stonden verschillende dj’s achter het mengpaneel in de Montgomerystraat in Huijbergen. Via het onlinestreamingsplatform Twitch konden mensen tijdens de livestream doneren door plaatjes aan te vragen. ,,Hopelijk kunnen we de ondernemers van onze gemeente hiermee een hart onder de riem steken,” stelt Pascal Brugman, initiatiefnemer van de goededoelenactie.

Feestje voor de luisteraars

Een draaitafel, goede boxen en een camera. Alle benodigdheden voor een online feest heeft Brugman in huis. ,,De gemeente heeft ons gelukkig toestemming geven om dit te doen”, vervolgt Brugman. ,,We kennen de pijn van de ondernemers. We hopen een mooi eindbedrag te kunnen presenteren aan de mensen. Iedereen wil toch dat de horeca blijft voortbestaan. 3FM schenkt normaal geld aan het buitenland, wij pakken het voor nu lokaal aan.”

Onder meer Jan Engelaar, beter bekend als DJ Jean, stond op de lijst met dj’s die langskwamen in Huijbergen. ,,Het is in deze tijd best wel druk met livestreams, maar Pascal is een oude bekende van me en ik wilde hen graag helpen. Met name toen ik hoorde dat ze geld inzamelden voor de horeca”, aldus DJ Jean.