Bergen op Zoom

Muzikanten leren elkaar kennen via WhatsAppgroep, en organiseren nu een festival

The Lasses en akasthryn Claire | Foto: Theo Looijmans.

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Het begon met een simpel appgroepje om contact te houden met elkaar. Inmiddels is dat appgroepje gegroeid, en organiseren alle deelnemers gezamenlijk een festival: Flat Mountain. Zondag 26 maart vindt de eerste editie van het evenement plaats.

De groep is een initiatief van singer-songwriter Margot Merah, van The Lasses. “Het begon tijdens de coronaperiode”, vertelt ze. “Het idee was om elkaar een beetje te helpen met tips voor optreedlocaties en promoties.” De groep bestaat uit muzikanten en heeft één rode draad: het muziekgenre folk.

Eindelijk werkelijkheid

“Velen van ons hadden elkaar nog nooit zien optreden, en niet iedereen kent elkaar. Als een van de muzikanten eens in de buurt van een ander speelde, speelde die op dat moment juist weer ergens anders.” Dan maar eens regelen dat ze allemaal op hetzelfde festival zouden spelen, dachten ze.

Dat idee is werkelijkheid geworden. Jos van den Boom van Crossroads Sessions kreeg lucht van het plan, en regelde een locatie. Ook haalde hij het muziekmagazine Soundz erbij. “We hebben er allemaal zoveel zin in. Het komt nu zo dichtbij. ”

Groots

De groep pakt het dan ook groots aan. “We hebben zelfs wat mensen geregeld die bijvoorbeeld cd’s of instrumenten komen verkopen. Maar we willen ook zeefdrukken en workshops verzorgen. En we sluiten de dag met een gezamenlijk optreden af!”

Flat Mountain vindt plaats in Het Zwijnshoofd. Tijdens het evenement zijn er zeven acts – drie bands, twee trio’s, twee singer-songwriters – en is er een workshopprogramma. Kaarten zijn nog te koop