Roosendaal

My Health Store sluit na 48 jaar de deuren: verder als webwinkel

Foto: © Christian Traets Fotografie

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De kruiden- en supplementenwinkel My Health Store in Roosendaal gaat sluiten. Zo komt er na 48 jaar een einde aan de fysieke winkel, die eerst in de Passage zat en later in de Raadhuisstraat. De webwinkel gaat wel gewoon door.

Het was een moeilijk besluit, een jaar geleden. Het echtpaar Ellen en Peter van Hooijdonk moesten kiezen of ze het huurcontract voor My Health Store in Roosendaal opnieuw voor 5 jaar wilden verlengen, of dat ze de huur moesten opzeggen. Maar de winkel bracht niet genoeg meer op om vol te houden. En dus kozen ze er voor om alleen door te gaan met de webshop. “Jammer is het wel, hoor,” zegt Ellen van Hooijdonk.

Kruidenhuis de Korenbloem

De winkel is al 48 jaar een begrip in Roosendaal. Vroeger bekend als Drogisterij-Kruidenhuis de Korenbloem, later omgedoopt tot My Health Store. Van Hooijdonk en haar man namen het stokje over van familie en runnen de zaak al weer 10 jaar. “Het zal wel wennen zijn voor de vaste klanten, als de winkel dicht is,” beseft ze. “Maar het bleek uiteindelijk toch dat we de concurrentie niet goed aan konden.”

Het aantal winkelende mensen werd langzaamaan minder. “Er was duidelijk minder loop in de stad. En toen de parkeergarage Biggelaar dichtging, liep de aanloop helemaal terug,” merkte Van Hooijdonk. De winkel had in al die jaren natuurlijk wel de vaste klanten. En die zullen worden gemist. “Er komen nu ook wel klanten binnen die vertellen ‘Ik kwam hier nog met mijn moeder’. Dus een stukje nostalgie verdwijnt er zeker.”

Omzet nog verder gezakt door coronacrisis

Achteraf gezien heeft het echtpaar de keuze precies op het juiste moment gemaakt. Want dit jaar komt ook de coronacrisis er nog bij, waardoor het voor veel ondernemers een uitdaging is overeind te blijven. “De omzet is duidelijk nog verder gezakt. Maar de verhuurder is erg hulpvaardig en we hebben ook de overheidssteun gekregen. Maar achteraf verzacht het wel de moeilijke keuze.”

De online winkel zal niet helemaal hetzelfde aanbod hebben. “We gaan naar een specifieker aanbod,” legt Van Hooijdonk uit. “De specerijen en kruiden, schoonmaakmiddelen en superfoods gaan er uit. Wat blijft is de losse thee, de natuurlijke haarkleuring en het aanbod voor de sporters. Daarvoor hebben we ook nog ons eigen merk TNHC en dat blijft.”

Uitverkoop tijdens beperkte openingstijden

My Health Store is nog open tot oktober. Maar alleen op maandag, woensdagmiddag en zaterdag. Het echtpaar Van Hooijdonk gebruikt die laatste weken om de voorraad zo veel mogelijk uit te verkopen. En om afscheid te nemen van vaste klanten natuurlijk. Vanaf 1 oktober kan iedereen alleen nog terecht in de webshop.