Hoeven

N640 tussen Oudenbosch en Etten-Leur éindelijk weer open

Stijn Nooijens Stijn Nooijens

Hij is een hele tijd afgesloten geweest, de N640. De weg tussen Oudenbosch en Etten-Leur is sinds donderdag weer open voor het verkeer. Door de wegen op verschillende punten aan te passen zal de weg nu een stuk gangbaarder en veiliger moeten zijn.

De afgelopen maanden is er flink gewerkt aan de provinciale weg. “Er is er heleboel veranderd, zo is er bijvoorbeeld een nieuwe asfaltlaag gelegd. Die moet zorgen voor minder geluidsoverlast”, vertelt wethouder Thomas Melisse van de gemeente Halderberge. Er zijn ruim 20 maatregelen genomen om de weg zo veilig mogelijk te maken. “De maatregelen gaan gaan zeker bijdragen aan een verkeersveiligere weg.”

Schrikken

Toch was het de ochtend op de dag van de opening even schrikken. Ter hoogte van afslag Hoeven vond namelijk een ongeluk plaats. “Je kunt nooit met alleen maar infrastructurele maatregelen voorkomen dat er geen ongevallen meer plaatsvinden”, vertelt Melisse. De wethouder laat weten dat het slachtoffer het na omstandigheden goed maakt.

Blij is Melisse vooral met de toezegging van de gedeputeerde van de provincie. Hij is namelijk bereid om aanvullend te kijken of deze situatie van het ongeluk nóg verder verbeterd kan worden. “Het mag zeker niet liggen aan bijvoorbeeld een gebrek aan uitzicht of een verkeerde inrichting van de weg.”

Het artikel gaat verder onder de foto

Op vrijdagmorgen, de dag van de opening, vond een ongeluk plaats.  Foto: Christian Traets Fotografie.

Nog niet klaar

Op Halderbergs grondgebied is het project nu (zo goed als) afgerond. Voor de gemeente Etten-Leur is het nog niet af. Wethouder Jean-Pierre Schouw: “Wij willen heel graag een verbetering van het kruispunt aan de Hoevenseweg, waar je Etten-Leur binnenrijdt.” De wethouder ziet hier graag een rotonde komen voor een betere doorstroom en een goede oversteek voor fietsers. Nu is het onoverzichtelijk door de bocht die in de weg ligt. “Als het goed is krijgen wij een nieuwe woonwijk met 1300 woningen erbij. Dan vraagt dit kruispunt aandacht.”