Heerle

Na 24 jaar weer raadsvergadering op grondgebied voormalige gemeente Wouw

Kitty Joachems Kitty Joachems

In december 1996 vond de laatste raadsvergadering plaats in de toen nog zelfstandige gemeente Wouw. Die gemeente bestond uit de kernen Wouw, Heerle, Wouwse Plantage en Moerstraten. Als gevolg van de gemeentelijke herindeling werd de gemeente Wouw op 1 januari 1997 samengevoegd met de gemeente Roosendaal en Nispen en zo ontstond de nieuwe gemeente Roosendaal.

Door: Kitty Joachems

Sindsdien vinden de raadsvergaderingen plaats in het oude Raadhuis aan de Markt in Roosendaal. Vanwege corona en de RIVM-richtlijnen kunnen op deze locatie momenteel geen raadsvergaderingen met volledige bezetting plaatsvinden. Er wordt daarom digitaal vergaderd of er wordt uitgeweken naar andere locaties in de stad. Zo waren er vergaderingen op het podium van de grote zaal in theater De Kring en in hotel Goderie aan het Stationsplein in Roosendaal. 

De plaatsvervangend raadsvoorzitter Evelien van der Star (VLP) opperde het idee om ook eens uit te wijken naar één van de dorpen. Dat gebeurt volgende week donderdag 17 december. Dan zal de raadsvergadering worden gehouden in de voormalige Gertrudiskerk van Heerle. Voor het eerst sinds het bestaan van de nieuwe gemeente Roosendaal vergadert de raad buiten de stad Roosendaal en op grondgebied van de voormalige gemeente Wouw.