Roosendaal

Na 47 jaar sluit Verhoeven van Erp haar deuren: ‘Het is goed zo’

Anton, Henriette en Mieke.

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

“Na ontelbaar veel mooie badkamers, komt er een eind aan. Wij stoppen ermee.” Zo maakte badkamerspecialist Verhoeven van Erp onlangs bekend haar deuren te sluiten na 47 jaar. Eind september houdt de onderneming op met bestaan.

De keuze om de showroom te sluiten is niet zomaar genomen, legt Henriette Verhoeven uit. Ze sloot zich 42 jaar geleden aan bij de onderneming, die is opgezet door haar schoonouders. “We hebben geprobeerd om een opvolger te vinden, maar dat is niet gelukt. Als je zoiets doet dan wil je het goed achterlaten voor je klanten en je personeel. Maar een geschikte kandidaat hebben we niet kunnen vinden.”

We hebben met zijn allen zo’n mooi bedrijf opgebouwd.

Op de vraag wat de hoogtepunten de afgelopen 42 jaar voor Henriette zijn geweest als het gaat om Verhoeven van Erp, is het antwoord: “Zoveel! De klanten en het vertrouwen dat ze in ons hadden. De zaak die maar bleef groeien en uitbreiden. De nieuwe panden die zijn gebouwd. Dat is allemaal gelukt dankzij de klanten, het personeel en natuurlijk ook onszelf. We hebben met zijn allen zo’n mooi bedrijf opgebouwd. Dat is echt wel de rode draad als het gaat om de hoogtepunten.”

Maar er zijn ook tegenslagen geweest. “Het overlijden van onze chauffeur was vreselijk. Dat vonden, en vinden, we echt heel erg.” Hij is niet het enige verlies binnen de organisatie. “Mijn schoonouders zijn ook overleden. Tijdens het bouwen van het nieuwe pand is mijn schoonvader overleden. Hij heeft dus niet kunnen zien wat hij zelf heeft opgebouwd. Hij was zó trots en heeft ons zoiets nagelaten. Het is erg jammer dat we hem dat niet meer kunnen laten zien.”

Ik heb zo’n energievolle loopbaan gehad.

Henriette, haar man Anton en schoonzus Mieke hebben besloten om met Verhoeven van Erp te stoppen omdat ze nu nog gezond zijn. “We zijn nu nog energiek genoeg om te gaan genieten. Ik heb zo’n energievolle loopbaan hier gehad. Je bent altijd aan het werk en met mensen bezig. Dat was echt zo leuk. Dus het gaat echt wel even afkicken worden. Maar aan alles komt een einde.” Voor Henriette is het echt stoppen op haar hoogtepunt. “Nu is het werk nog zo leuk om te doen. En zo wil, en ga, ik het me ook herinneren.”

Verhoeven van Erp wordt op haar facebookpagina overspoeld met reacties van klanten en bekenden. “Echt overweldigend”, vervolgt Henriette. “Zal een gemis zijn”, reageert iemand. “Jullie hebben groot gelijk! Na al die jaren keihard werken is het nu tijd voor andere mooie en leuke dingen”, luidt een andere reactie. “Het is ontzettend lief hoe mensen ons dit gunnen”, zegt Henriette. “Als ik dat allemaal lees dan maakt me dat emotioneel. Op een positieve manier natuurlijk.”

It takes teamwork to make the dream work.

Ook het personeel van Verhoeven van Erp reageerde begripvol. “We hebben echt een fantastisch team. Goed en vakbekwaam personeel vinden is heel lastig. Je moet mensen vinden die jouw bedrijfsfilosofie overnemen en dat dna delen. Die mensen hebben wij. Ze werken hier allemaal gemiddeld al tien tot dertig jaar, daar ben ik heel trots op. Zonder de juiste mensen ben je niks. It makes teamwork to make the dream work.”

Op 28 september sluit de winkel voorgoed haar deuren. Tot die tijd kan zowel de showroom als de tegeloutlet leeg verkocht worden. En daarna? “Mijn man heeft nog een groothandel in tegels, daar gaat hij lekker mee verder. Mijn schoonzus en ik weten nog niet wat we gaan doen. Misschien wel vrijwilligerswerk, meer sporten of aandacht geven aan familie, vrienden en kennissen. Want dat is er de afgelopen jaren regelmatig bij ingeschoten. We zien het wel.”

Henriette, Anton en Mieke willen iedereen ontzettend bedanken voor de fantastische jaren.