Wouw

Na De Omganck nu ook klachten over sporthal In de Roos, Sportfondsen in gesprek met gebruikers

Sporthal De Omganck in Wouw, een van de sporthallen waar Sportfondsen verantwoordelijk is voor het beheer.

Sporthal De Omganck in Wouw, één van de sporthallen waar Sportfondsen verantwoordelijk is voor het beheer.

Sven de Laet Sven de Laet

Niet alleen bij de Omganck in Wouw, maar ook bij sporthal In de Roos zouden regelmatig sporters voor een dichte deur hebben gestaan. Dat laat het Roosendaalse college weten op vragen van de VLP. Die partij vroeg zich af wat er gedaan wordt aan de klachten van de sporters. Volgens de gemeente is Sportfondsen inmiddels in gesprek met de verschillende verenigingen om goede afspraken te maken.

Het zal je maar gebeuren: kom je in je sportkloffie aan bij de sporthal, sta je voor een dichte deur. Het overkwam verschillende gebruikers van sporthal De Omganck in Wouw de afgelopen tijd. Een keer moest de tegenstander van handbalvereniging Heerle zelfs onverrichter zaken terug naar Limburg.

En dat is niet iets van de laatste tijd. Een jaar geleden waren al vergelijkbare klachten over het beheer van Sportfondsen. Volgens de gemeente Roosendaal lag het destijds aan opstartproblemen van de uitbater. Maar daar kan inmiddels geen sprake meer van zijn, vindt de VLP.

Meer klachten

Toch erkent ook het college dat de problemen nog altijd niet verholpen zijn. Sterker nog, de afgelopen periode ontving de gemeente ook negatieve signalen vanuit een andere sporthal: In de Roos, naast middelbare school het Jan Tinbergen College. Ook daar zou Sportfondsen vaak afwezig zijn, zonder dat vooraf duidelijk te communiceren.

Juist in dat laatste punt – de communicatie – lijkt het grootste probleem te zitten. Want, zegt de gemeente, Sportfondsen mág afspraken maken met de gebruikers over het sleutelbeheer. Dat daar de kink in de kabel zit, kan VLP-raadslid Eric de Regt niet begrijpen. “Nu Sportfondsen bijna twee jaar het beheer heeft, mag je toch veronderstellen dat de verwachtingen en rollen onderhand op elkaar afgestemd zijn.”

Ondanks dat verwijt, ziet de gemeente voorlopig nog niets in nieuwe waarschuwingen. “Sportfondsen is al even in gesprek met de vaste gebruikers. Er is op dit moment geen reden om aan te nemen dat de problemen daarmee niet opgelost zijn.”