Wouw

Na Roosendaal schrapt ook Wouw carnavalsactiviteiten

Raymon Mens Raymon Mens

Steeds meer steden en dorpen in de streek schrappen carnavalsactiviteiten. Nadat in Roosendaal (Tullepetaonestad) de stekker uit praktisch alle leut werd getrokken, gebeurt nu hetzelfde in Wouw (Paplaand).

Door: Raymon Mens

De Wouwse carnavalsstichting laat weten dat vanwege de huidige en mogelijk toekomstige coronamaatregelen er geen volwaardig, veilig en verantwoord programma mogelijk is. De optocht wordt geschrapt en of de scholenoptocht op vrijdag doorgaat is nog allesbehalve zeker.

Carnaval 2021 in Wouw, geen alternatief?

“Voor ons is de gezondheid en veiligheid van de leden van onze Stichting en deelnemers aan onze activiteiten een belangrijk thema. Onder geen beding willen wij hier risico’s in nemen. Wij betreuren het genomen besluit enorm, maar zien geen alternatief”, laat voorzitter Esther de Bruin weten.

Het is op dit moment nog onduidelijk of er net als in Roosendaal een alternatief corona-proof programma volgt. Als de situatie rondom COVID-19 zich positief ontwikkelt, wil de Stichting Vrienden van Carnaval Wouw nog naar de mogelijkheden kijken. De deur blijft dus op een kier staan, maar het wordt hoe dan ook geen volwaardig programma. Of dit jaar een carnavalskrant uitgebracht wordt, is op moment van schrijven onduidelijk. Het thema in Wouw voor 2021 is “Tis niet te filmen” en de stichting heeft nog een vacature voor een nar openstaan.

‘Behoefte aan plezier blijft’

Burgemeester Han Midden van Roosendaal heeft inmiddels gereageerd op het afgelasten van steeds meer carnavalsactiviteiten in de streek. Op zijn Facebook-pagina schrijft hij: “We gaan carnaval 2021 op een positieve manier veilig en gezond met elkaar vieren. Niet alleen vanwege de belangen van onze horecaondernemers, carnavalswinkels etc. Ook onze inwoners hebben behoefte aan plezier, saamhorigheid en ontspanning. Dat is het smeermiddel van onze maatschappij. Want een machine zonder olie, loopt vroeg of laat een keertje vast.”