Roosendaal

Naima el Azzouzi neemt afscheid van Roosendaalse politiek

Naima El Azzouzi, raadslid GroenLinks Roosendaal (Foto: ZuidWest Update)

Naïma El Azzouzi neemt afscheid als raadslid GroenLinks Roosendaal

Kitty Joachems Kitty Joachems

Tijdens de laatste raadsvergadering van 2022 nam Naima el Azzouzi afscheid. Eerder deze maand diende ze haar ontslag in als gemeenteraadslid. El Azzouzi zat in de raad voor Groen Links. 

De 25-jarige Roosendaalse zat sinds maart 2018 in de gemeenteraad. Ze kwam toen met 515 voorkeursstemmen in de raad. In 2022 werd ze opnieuw gekozen. Ze zette zich vooral in voor jongeren, kansengelijkheid en cultuur. El Azzouzi heeft een studie-achtergrond in de journalistiek en filosofie. 

Verbindende stijl 

Burgemeester Han van Midden sprak haar toe. “Je kwam in de raad om, zo zei je zelf, te laten zien dat politiek niet alleen bestaat uit oude mannen met grijze pakken.” Namens de hele raad bedankte hij haar voor haar open en ontwapenende persoonlijkheid en verbindende stijl. 

Mijn eigen stadje

Afgelopen donderdag sprak ze de raad nog één keer toe. “Ik wilde altijd Nederland een beetje beter maken en waar kan dat beter dan in je eigen gemeente. In mijn eigen stadje.” Sinds kort werkt El Azzouzi fulltime voor ProRail. Dat bleek steeds moeilijker te combineren met het raadslidmaatschap. “Ik moest voortdurend jongleren met een fulltime baan, het raadswerk en mijn privéleven.” Ze kijkt met dankbaarheid terug op haar raadsperiode. “Ik heb fouten mogen maken en successen mogen behalen.” 

Mart Reijman 

Met het oog op de volgorde van de kieslijst betekent dit dat Annette Gepkens kan terugkeren in de raad. Zij nam na de verkiezingen van 2022 afscheid van de raad en liet weten niet beschikbaar te zijn voor de functie van raadslid. Ze blijft wel burgerraadslid voor Groen Links. De volgende op de lijst is Mart Reijman, burgerraadslid sinds mei 2022. Hij is in dezelfde vergadering geïnstalleerd als raadslid.