Bergen op Zoom

Najaarskermis in Bergen op Zoom uitgesteld nu corona weer toeneemt

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De najaarskermis in Bergen op Zoom gaat niet door. Het evenement zou gehouden worden in de herfstvakantie, vanaf vrijdag 16 oktober, op de Boulevard. Kermisorganisator Frank Vale en de gemeente Bergen op Zoom hebben besloten de kermis uit te stellen vanwege de toename van coronabesmettingen. Ze volgen daarmee het advies van de GGD.

Door: Bianca van Vugt

Kermisorganisator Frank Vale heeft er alles aan gedaan om een coronaproof najaarskermis te kunnen houden. Op de Boulevard in Bergen op Zoom zouden mensen genoeg afstand kunnen houden en toch van de attracties kunnen genieten. Gezellig, in de herfstvakantie, zodat zo veel mogelijk mensen naar de kermis konden komen. Maar het feest gaat niet door.

Onzekerheid over snelheid van coronaverspreiding

Woensdag was er een laatste gesprek tussen Vale en de gemeente over de najaarskermis. Toen bleek dat de GGD heeft geadviseerd om het evenement niet door te laten gaan. “Het is toch de toename van het aantal besmettingen en de onzekerheid over de snelheid waarmee het virus om zich heen grijpt die roet in het eten gooit,” zo laat de gemeente Bergen op Zoom weten.

De gemeente en Vale hebben samen besloten het advies van de GGD te volgen. Met pijn in het hart. “Zowel de organisator als de gemeente vinden het bijzonder jammer dat dit besluit genomen moet worden, maar het is ook logisch dat de zorg voor de volksgezondheid hier het zwaarste weegt,” aldus de gemeente.

Als situatie verbetert dan alsnog een kermis

In de regio worden voorlopig geen kermissen meer toegestaan. Het aantal coronabesmettingen neemt te snel toe om nog evenementen te houden. Maar uitstel is geen afstel: als het beter gaat, komt er alsnog een kermis, zo laat de gemeente Bergen op Zoom weten. “Tussen organisator en gemeente is er afgesproken om zodra de situatie dit toelaat, direct de mogelijkheden voor een mooi evenement opnieuw te bekijken.”