Heerle

Natalie opent pop-upwinkel in Heerle: ‘Het gaat om de beleving’

Natalie in haar pop-upwinkel in Heerle.

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Er zijn steeds minder winkels in Heerle. Dat schaadt de leefbaarheid van het dorp, meent de 29-jarige onderneemster Natalie Heijnen. Daarom opent ze op 25 november een pop-upwinkel in het leegstaande pand De Maalderij aan de Herelstestraat.

In de pop-upwinkel verkoopt Natalie Italiaanse delicatessen als olijfolie, honing en zeezout. Afkomstig uit Sardinië, waar haar opa woont. “Ik ga ontzettend graag naar mijn opa, en altijd als ik daar kom neem ik deze spullen mee terug naar Nederland.” Steeds vaker kreeg Natalie de vraag of ze ook wat voor anderen mee terug naar Nederland wilde nemen. “En dus ben ik op een gegeven moment een webshop begonnen.”

Rond deze tijd van het jaar – vlak voor de feestdagen – kopen mensen graag deze spullen in de vorm van giftsets bij Natalie. Zo kwam ze vorig jaar op het idee om een pop-upwinkel te beginnen. Dat deed ze in De Maalderij, een oud pand dat eigenlijk al jaren leegstaat. “Het is van mijn ouders en zij waren gelijk enthousiast toen ik vertelde over mijn plan.”

Na een succesvolle eerste editie van de winkel keert Natalie dit jaar weer terug. Mét uitbreiding. “Vorig jaar zat ik daar samen met Natuurlijk Gaaf, maar deze winkel is naar een andere locatie vertrokken.” En omdat Natalie het zonde vond als een deel van het pand leeg bleef, nodigde ze andere jonge, lokale ondernemers uit om mee te doen met haar idee.

Van online naar fysiek

“De andere ondernemers hebben normaal gesproken ook alleen webshops, op deze manier maken we allemaal kennis met het hebben van een fysieke winkel”, legt de onderneemster uit.

Het eerste weekend, 25 en 26 november, is het aan de Wouwse sommelier Noud Vrijdag om mensen uitleg te geven over lekkere wijnen voor de feestdagen. Het weekend erop komt de ‘Tafel van Fief’. “Zij maakt gepersonaliseerde servetten waarmee mensen hun kersttafel aan kunnen kleden.” De week erna zijn Dimitri en Martin van Bierhandel Wouw aanwezig voor een bierproeverij en het laatste weekend staat het ‘Tekentrutje’ in de Maalderij om gepersonaliseerde naamkaartjes voor het kerstdiner voor bezoekers te maken.

Beleving

Er hoeft dus niet alleen gewinkeld te worden in de pop-upwinkel van Natalie. “Het moet echt een beleving zijn. Vorig jaar durfden sommige mensen niet binnen te komen omdat ze zich verplicht voelden om iets te kopen, maar dat hoeft helemaal niet hoor. Gewoon lekker een kop koffie drinken en het pand bezichtigen – want het is ontzettend mooi en veel mensen kennen het van vroeger – is toch ook al voldoende. Ik wil hiermee bereiken dat mensen van de bank komen!”

De winkel is vanaf 25 november iedere zaterdag geopend van 10 tot 15 uur. Op zondagen is de winkel geopend van 11 tot 15 uur. Op 24 december is de winkel voor de laatste keer geopend.