Geen regio geselecteerd

Natuurgebied Dintelse gorzen drie weken dicht voor bezoekers

De oude voetgangersbrug bedekt onder een laag sneeuw © Shutterstock

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Natuurmonumenten gaat de voetgangersbrug die toegang geeft toe natuurgebied de Dintelse Gorzen vervangen. De elf jaar oude brug verkeert in een slechte staat. De werkzaamheden starten op maandag 26 februari en duren tot half maart. Tijdens deze werkzaamheden is het gebied niet toegankelijk.

De nieuwe brug is van acoyahout, net als de bunkertrappe bij restaurant Benedensas. De brug wordt 58 meter lang en 1,5 meter breed. Door het gebruik van een gripstrip kunnen mensen straks zonder uit te glijden naar de overkant.

Na de werkzaamheden zijn de Dintelse Gorzen ook toegankelijk voor mensen in een rolstoel. Daarvoor worden enkele maatregelen genomen. Het wandelpad wordt her en der wat breder zodat rolstoelen er makkelijker overheen kunnen. Daarbij gaat het dan wel om speciale rolstoelen: off road rolstoelen, met rupsbanden. Die zijn vanaf het voorjaar bij restaurant Benedensas te huur.

Een groot gedeelte van de kosten voor het vervangen van de brug worden gesubsidieerd vanuit Landschappen van Allure van de provincie West-Brabant. Vanuit deze provinciale geldpot worden ook andere projecten in de Westbrabantse waterlinie gesubsidieerd zoals de renovatie van Fort Henricus bij Steenbergen.