Roosendaal

NBU bouwt eerste nieuwe woningen in Stadsoevers

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

De Nederlandse Bouw Unie (NBU) bouwt volgend jaar 30 stadswoningen op de Wipwei in Roosendaal. De bouwer en ontwikkelaar uit Etten-Leur heeft de aanbesteding gewonnen die de gemeente Roosendaal heeft uitgeschreven. Met de ontwikkeling van de Wipwei gaat de eerste fase van de gebiedsontwikkeling Stadsoevers in Roosendaal echt van start.

NBU won de aanbesteding met een plan voor 30 eigentijdse stadswoningen met tuin met verkoopprijzen die liggen tussen € 220.000 en € 300.000. De woningen worden gerealiseerd op de westelijke helft van de Wipwei. De oostelijke helft wordt ingericht als park en maakt onderdeel uit van de ecologische verbindingszone Molenbeek. Ruim de helft van de te realiseren woningen grenst aan het park. De overige woningen worden gebouwd aan de Pater Damiaanstraat.

Wethouder Toine Theunis: “Bij de ontwikkeling van Stadsoevers staat kwaliteit voorop. De plannen voor de Wipwei zetten wat dat betreft meteen de toon voor de rest van het gebied. Als ik dan kijk naar het niveau van het winnende plan van NBU, maar ook de hoge kwaliteit van andere inzendingen, dan heb ik er alle vertrouwen in dat Stadsoevers aan al onze verwachtingen gaat voldoen.”

Met de gunning van de Wipwei gaat de gebiedsontwikkeling Stadsoevers echt van start. Het industrieterrein tussen De Vliet en de Molenbeek wordt de komende jaren ontwikkeld tot een bruisend woongebied met ruimte voor maximaal 600 woningen.

Het winnende plan van NBU wordt de komende periode verder uitgewerkt. De verkoop van de woningen start in het vierde kwartaal van 2016. De bouw start in maart 2017. Naar verwachting zijn de eerste woningen eind 2017 gereed.