Roosendaal

Nederlands kampioene tijdrijden Ellen van Dijk aan start Draai van de Kaai

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Op maandag 1 augustus staat Ellen van Dijk aan de start van de Draai van de Kaai. De Nederlands kampioene tijdrijden is de eerste grote naam die de organisatie daarmee wist binnen te halen.

Comitélid Wil Buurstee is blij: “Ellen is de eerste topper die we binnengehaald hebben. Wij zijn zeer verheugd dat deze alleskunner aan de start van de Dames Elite zal verschijnen.”

Veelzijdig

Ellen van Dijk is een Nederlandse profwielrenster, gespecialiseerd in het tijdrijden. Tot 2012 was ze ook actief als baanwielrenster. Ze werd zeven keer wereldkampioene. De eerste keer in de scratch op de baan in 2008. Op de weg werd ze in 2012, 2013, 2016 en 2017 wereldkampioene in de ploegentijdrit en in 2013 en 2021 ook in de individuele tijdrit.

In 2022 zette van Dijk het werelduurrecord op haar naam met een afstand van 49,254 kilometer.Op de Olympische Zomerspelen 2012 kwam ze uit in drie disciplines. Ze hielp Marianne Vos bij het winnen van de wegwedstrijd, ze werd achtste in de tijdrit en zesde op de ploegenachtervolging.