Bergen op Zoom

New York Pizza herrijst uit de as en opent volgende week

Vincent Krijtenburg Vincent Krijtenburg

Een fikse brand legde een kleine drie maanden geleden de New York Pizza in Bergen op Zoom in de as. Een tragedie voor de franchisenemer van de pizzabakkerij en voor het personeel dat een hecht team vormt. Het goede nieuws voor hen én voor pizzaliefhebbers is dat New York Pizza volgende week weer open gaat!

Op 3 februari dit jaar rukte de brandweer massaal uit naar de Bergse pizzabakkerij voor een brand waarbij sprake was van een flinke rookontwikkeling. Ondertussen is bekend wat de oorzaak van de brand was. “Een paar minuten voor acht is de accu van een elektrische bezorgfiets spontaan in brand gevlogen”, zegt Rob Spek, franchisenemer van New York Pizza Bergen op Zoom.

De schrik zat er in februari goed in bij Spek en het personeel. “Ik vind het heel heftig”, vertelde een aangeslagen medewerker die in februari op de brand af kwam. “We zijn een heel hechte groep collega’s en de baas is er altijd voor ons. De klap komt hard aan”, zei ze.

“Gelukkig ziet het er nu perfect uit.”

De franchisenemer die al 14 jaar aan New York Pizza verbonden is, ging niet bij de pakken neer zitten. “Op dezelfde dag heb ik de architect gebeld en gelijk opnieuw de winkel laten inrichten”, zegt Spek, die de opbouw weer in gang zette al voordat de tekeningen goedgekeurd waren. “Gelukkig ziet het er nu perfect uit”, zegt hij een week voor de opening.

En hoewel de aanleiding van de renovatie vervelend was, zorgt het wel voor een frisse start in een optimaal ingerichte keuken. “De capaciteit van de oven is gigantisch toegenomen. We kunnen nu 450 pizza’s per uur maken. Het kantoor is naar beneden gegaan, waardoor er boven extra koelruimte is.”

Al met al is New York Pizza Bergen op Zoom drie maanden dicht geweest als hij op donderdag 29 april weer open gaat. De opening staat op de planning om 16 uur.