Roosendaal

Nicolien Kroon sluit zich twaalf uur op tegen kinderprostitutie

RTL-weervrouw Nicolien Kroon uit Roosendaal liet zich donderdag twaalf uur lang opsluiten © ZuidWest Update

Redactie Redactie

RTL-weervrouw Nicolien Kroon uit Roosendaal heeft zich donderdag twaalf uur lang laten opsluiten in een hokje van één bij twee meter om geld op te halen tegen kinderprostitutie.

Organisatie ‘Free a Girl’ vraagt overal in het land aandacht voor (jonge) meisjes in de prostitutie en probeert ze uit deze verschrikkelijke situatie te krijgen. In Roosendaal liet daarom RTL-weervrouw Nicolien Kroon zich opsluiten. Ze werd op het terras van restaurant Bonnefooi aan de Raadhuisstraat in een hokje van één bij twee worden opgesloten. Deze hokjes staan symbool voor de hokjes in Indiase bordelen.

De gehele dag had Nicolien enkel de beschikking over water en omstreeks 17:00 kreeg ze één bakje rijst. Daar heeft ze de twaalf uur mee door moeten komen. Verdeeld over de alle “Lock me Up” dagen zullen in Roosendaal vijf personen zich op laten sluiten. Het doel van elke deelnemer is om 2.500 euro op te halen om zo weer een meisje, die gedwongen is tot prostitutie, te redden uit deze situatie.

“Opgroeiend in Nederland heb ik alle kansen gehad om mij te ontwikkelen en dat in een veilige omgeving. Tijdens mijn werk voor de Luchtmacht stonden vrede en veiligheid ook voorop. Nu hoop ik dat ik met mijn bekendheid door mijn werk als meteoroloog/weervrouw voor RTL/Buienradar geld kan inzamelen voor dit goede doel!”, zegt Nicolien Kroon.

Donaties zijn online te doen via www.lockmeup.nl, daar kun je ook meer informatie vinden.