Geen regio geselecteerd

Niederer aan de haal met overtreders: tapasbar gesloten

Redactie Redactie

Roosendaals Burgemeester Jacques Niederer is op boevenjacht. Waar hij vorige week zware maatregelen nam jegens een bewoner van de beschoting woning aan de Amethistdijk, trekt hij deze week een horecavergunning in. Dit keer van een tapasbar aan de Bredaseweg in Roosendaal. De aanleiding voor deze maatregel komt mede voort uit een geweldsincident dat begin februari van dit jaar plaatsvond. Maar ook overtrede de zaak een groot aantal keren de wet, maar liefst acht keer de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) en drie keer de Drank- en Horecawet.

Bij de vechtpartij op 2 februari waren twee personen betrokken en verschillende omstanders. De politie heeft moeten ingrijpen voor de zaak escaleerde. Eén van de vechtersbazen werd daarbij gearresteerd. Uit nader onderzoek kwam vast te staan dat deze vechtpartij te relateren is aan het café. De betrokkenen geweldplegers hadden de tapasbar bezocht en hadden vermoedelijk ook in de bar ruzie gekregen.

De intrekking van de horecavergunning betekent dat er voorlopig geen horeca-activiteiten meer mogen plaatsvinden. De komende zes maanden wordt er geen nieuwe vergunning verstrekt. Niederer stelt vast de de eigenaar getuigd van “niet zo goed” ondernemerschap: “Het intrekken van de horecavergunning is bedoeld om te voorkomen dat de openbare orde opnieuw verstoord wordt. Daarnaast heeft de exploitant keer op keer de regels van onze APV en de Drank- en Horecawet naast zich neergelegd.”