Bergen op Zoom

Nieuw Bergs sprookje in boekvorm is nu al een collector’s item

Rodney vertelt de schrijvers hoe trots hij is op het resultaat.

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Zo’n anderhalf jaar geleden had Bergenaar Rodney den Broeder een idee. Het leek hem mooi als er een sprookje kwam dat zich in zijn eigen stad afspeelt. Inmiddels is het idee werkelijkheid geworden en hij is er heel blij mee.

Er zijn 500 exemplaren gemaakt van De Zwarte Bende Van Ruytershove, een nieuw sprookje waaraan uiteindelijk vijf auteurs hebben meegewerkt. Volgens initiatiefnemer Rodney is het een spannend verhaal geworden, vol Bergse en historische elementen. Spannend maar vooral ook leuk en voor lezer(tje)s vanaf een jaar of twaalf zeker te doen.

Meerdere auteurs

Het Sprookje Van De Stad, heette het project toen Den Broeder eraan begon. Hij wist het Prins Bernard Cultuurfonds gemotiveerd te krijgen om zijn idee financieel te verwezenlijken en kon vervolgens op zoek naar stadgenoten die mee wilden schrijven. De eerste pagina’s kwamen van Henk Witjes. Vervolgens hebben Rob Boas, Elselien Withagen, Pieter-Jan Hagenaars en Tjitske Stroop-Jasper meegeschreven aan het dertig bladzijdes tellende eindresultaat. Het proces hiernaartoe was bijna net zo spannend als het sprookje, vertelt Rodney.

Bestellen

Woensdagavond 1 november is het eerste exemplaar gepresenteerd. De illustraties zijn gemaakt door Casper Eggermont. Een aantal exemplaren zijn voor de makers natuurlijk, er gaat er een naar de burgemeester en schoolbibliotheken krijgen ook een exemplaar. De rest is voor Bergenaren die graag een Bergs sprookjesboek thuis hebben en is gratis te bestellen via e-mailadres [email protected]. Wees er snel bij want op is op. Het lokale sprookjesboek is daarmee bij voorbaat al een collector’s item.

Meer weten? Check dan eens de Facebookpagina van Het Sprookje Van De Stad.