West-Brabant

Nieuw grondstoffencentrum open vanaf 30 juli

Foto: Saver

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Het grondstoffencentrum, de nieuwe milieustraat voor Roosendaal en Halderberge, gaat op 30 juli open. Het nieuwe grondstoffencentrum zit aan de Wortelsteeke in Oud-Gastel.

De oude milieustraat Borchwerf is zaterdag 27 juli gesloten voor de verhuizing. Het nieuwe grondstoffencentrum is dan nog niet open. Dus op zaterdag 27 juli kunnen inwoners van Roosendaal en Halderberge hun grof huishoudelijk afval niet inleveren. Dat kan dan pas weer op de 30e, op de nieuwe plek. De oude milieustraat is daarom wel op donderdag 25 en vrijdag 26 juli extra lang geopend, van ’s ochtends 8.00 uur tot ’s avonds 19.00 uur.

Van afval naar grondstoffen

De milieustraat Borchwerf werd te klein. Afvalverwerker Saver heeft meer ruimte nodig om het afval te kunnen scheiden en hergebruiken. En juist omdat er zoveel kan worden hergebruikt, heeft Saver het ook niet meer over afval, maar over grondstoffen. Daarom heet de nieuwe milieustraat ook grondstoffencentrum.

Betalen per kilo

Inwoners van de gemeenten Roosendaal en Halderberge gaan voortaan per kilo betalen voor het restafval dat ze naar het grondstoffencentrum brengen. Tot nu toe konden ze betalen met zogenoemde ‘tikken’. Voortaan betalen ze voor restafval en dakleer 24 cent per kilo, met een starttarief van 48 cent. Andere grondstoffen kunnen ze nog wel gewoon gratis inleveren.

Zelfde openingstijden

Het grondstoffencentrum is op dezelfde tijden geopend als de milieustraat Borchwerf vroeger was. Inwoners van de gemeenten Roosendaal en Halderberge kunnen er dus terecht van dinsdag tot en met zaterdag van 8.00 uur tot 16.30 uur. Het grondstoffencentrum aan de Wortelsteeke in Oud Gastel is gesloten op zondagen, maandagen en feestdagen.