Roosendaal

Nieuw groot logistiek centrum op Philipsterrein in Roosendaal

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Er komt een groot logistiek centrum van 115.000 vierkante meter op het oude Philipsterrein in Roosendaal. Dat is dinsdag bekend gemaakt tijdens een persconferentie van de gemeente Roosendaal. Het terrein is verkocht aan projectontwikkelaar Logistic Capital Partners. Het nieuwe logistieke centrum krijgt de naam ‘Campus A58’ en gaat waarschijnlijk honderden banen opleveren.

Er komen één of twee grote bedrijven in het megacomplex. Waarschijnlijk e-commere of een logistieke dienstverlener. Logistic Capitail Partners hebben gekozen voor deze locatie, omdat het heel groot is en dicht in de buurt van snelwegen ligt. Bovendien ligt het terrein tussen de grote havens van Rotterdam en Antwerpen.

De gemeente Roosendaal is in haar nopjes met de komst van het logistieke centrum. Door de sluitingen van Philip Morris in Bergen op Zoom, de Roosendaalse Philipsfabriek en Tetra Pak in Moerdijk heeft de regio West-Brabant flinke klappen moeten incasseren. De gemeente hoopt dat het nieuwe distributiecentrum veel nieuwe banen oplevert.

Philips wil het terrein in december bouwrijp overdragen aan Logistic Capital Partners. De bouw van ‘Campus’ A58′ kan vervolgens vanaf 2017 beginnen.