Woensdrecht

Nieuw hondenlosloopveld aan de voet van Woensdrechtse heuvel

Vincent Krijtenburg Vincent Krijtenburg

Het verdwijnen van het hondenlosloopveld aan de Fortuinstraat in Woensdrecht maakte veel tongen los. Het zag er naar uit dat hondenuitlaters pas weer zo’n veldje zouden krijgen na de bouw van de nieuwe basisschool. Het liep anders. Want in samenspraak met het dorpsplatform heeft de gemeente een nieuw veldje aangelegd waar honden lekker kunnen rennen.

Vrijdagochtend werd het veld officieel geopend door wethouders Lars van der Beek en Jeffrey van Agtmaal en leden van het dorpsplatform Woensdrecht. Het nieuwe veld ligt recht tegenover de oude locatie. Terwijl de betrokken mensen vrijdagochtend staan na te praten over het behaalde resultaat, zijn de werkzaamheden aan de overkant in volle gang. “Op dit moment vind daar explosievenonderzoek plaats. In de oorlog is daar veel gevochten en eventuele explosieven die daar liggen worden nu verwijderd”, zegt wethouder Lars van der Beek over de locatie waar een nieuwe basisschool moet komen.

De gemeente was eerst voornemend om het hondenlosloopveld tijdelijk op de oude locatie terug te zetten. Dat vond het dorpsplatform geen goed plan. “Je kunt beter in één keer over, dat scheelt kosten”, zegt Marjolein van der Pol van het dorpsplatform. “We hebben een voorstel gedaan voor deze locatie en dat werd door de gemeente omarmd”, zegt ze.

“Het verdwijnen van het losloopveld gaf bijna meer discussie dan de komst van de nieuwe school”, zegt Van der Beek met een knipoog. Hij is vol lof over het initiatief van het dorpsplatform. “Ze hebben echt doorgepakt.”