Hoogerheide

Nieuw kunstgrasveld voor Meto: ‘Groot onderhoud alleen niet voldoende’

Han Verbeem Han Verbeem

Na zo’n twaalf jaar is het ook voor voetbalvereniging Meto in Hoogerheide tijd voor een nieuw kunstgrasveld. De oude mat is versleten en aan vervanging toe, en momenteel is een gespecialiseerd bedrijf in de weer om het kunstgras te verwijderen. Wethouder Jeffrey van Agtmaal verwacht dat binnen drie weken het veld weer speelklaar is.

De vorkheftrucks rijden af en aan om de opgerolde matten af te voeren. In plastic gewikkeld gaan ze naar een verwerkingsbedrijf – legt Van Agtmaal uit. Een speciale machine wikkelt de rollen automatisch in met doorzichtige folie. Zo worden de oude matten snel en zonder veel overlast afgevoerd.

Nieuwe toplaag

Het speelveld stond al langer op de nominatie voor groot onderhoud, maar uiteindelijk heeft de gemeente gekozen voor vervanging. “De korrels in het kunstgras voldoen niet meer. Daarom krijgt het veld een volledig nieuwe toplaag met vervanging van het hekwerk, de ballenvangers en wat straatwerk”, aldus Van Agtmaal. “Straks komt er een hele mooie nieuwe laag te liggen en die kan weer vele jaren mee.”

Beter speelveld

Ook andere voetbalclubs in Hoogerheide hebben nieuw kunstgras of krijgen dat binnenkort. “Odio in Ossendrecht heeft enkele jaren geleden een nieuw kunstgrasveld gekregen, bij WVV gaan we het op dezelfde manier vervangen als bij Meto.” Ook het nieuwe veld voor Vivoo Huijbergen staat op de rol, op korte termijn komt ook daar kunstgras – aldus Van Agtmaal. En wat merken de spelers ervan? “Vooral een beter speelveld”, merkt de Woensdrechtse wethouder op. “De kwaliteit van kunstgras gaat steeds verder vooruit. Grote kans is, dat bij Meto straks vele wedstrijden worden gewonnen door de thuisploeg.”