Roosendaal

Nieuw kunstwerk voor Frans van der Groen

Redactie Redactie

De stichting Frans van der Groen-Stadsgezichten gaat geld inzamelen voor het kunstwerk Stadsgezichten. Frans van der Groen was een bekend gezicht in zijn stad Roosendaal. De in 2013 overleden dirigent krijgt een eerbetoon in de vorm van een levensboom in het kunstwerk Stadsgezichten. Het is de bedoeling dat die boom steeds uitgebreid wordt met invloedrijke personen uit Roosendaal.

De levensboom wordt geplaatst in de foyer van schouwburg De Kring. Frans van der Groen is de eerste persoon in de levensboom, maar er komen steeds meer prominente figuren uit Roosendaal bij die veel betekend hebben op cultureel gebied. Kunstenaars Léon Vermunt en Ruben van der Ven hebben een ontwerp van de levensboom klaar liggen. 21 september van dit jaar hopen zij het kunstwerk af te hebben, maar dat kost natuurlijk ook geld. Om de levensboom te bekostigen wordt er geld ingezameld met de kleine beeltenissen van Frans van der Groen. Wie voor minimaal €144,- sponsort ontvangt zo’n beeldje. De oplage van de beeltenissen is ook 144. Dat is geen toeval. Frans is namelijk 72 jaar geworden en dat maal twee komt uit op dit aantal.

Voorzitter van de stichting Frans van der Groen-Stadsgezichten, Cor Verbogt zei er het volgende over: “Frans is voor Roosendaal belangrijk geweest. Hij laat veel na. De stad is daar trots op en wil zijn nalatenschap een inspiratiebron voor anderen laten zijn.”

Foto: Tim Reisiger

Bekijk hieronder de reportage:

{webpage_link type=video id=4159}