Zundert

Nieuw ontmoetingscentrum in hart van Zundert 

Voorlopig ontwerp voor De Zindering.

Herbert Kats Herbert Kats

Zundert krijgt een nieuw ontmoetingscentrum in het hart van het dorp. Op de plek van het voormalige CultuurCentrum De Schroef verrijst een project dat de naam De Zindering krijgt.

Nu de gemeenteraad heeft ingestemd met de nieuwbouw kan het voorlopige ontwerp worden uitgewerkt. Het gemeentebestuur is daar erg blij mee. “Om tot een definitief ontwerp te komen gaan we onder meer in gesprek met de omgeving”, zegt wethouder Judith Kuijpers (Maatschappelijk Vastgoed en Cultuur).

Wensen en behoeften worden zo goed mogelijk bij de uitwerking betrokken, belooft zij. Naar verwachting is het plan in april zover dat een aanvraag van de omgevingsvergunning kan worden ingediend.

Gemeenschapszin

Collega-wethouder Wesley van Steen (Sociaal Domein) benadrukt de meerwaarde van het project voor de gemeenschap: “Nieuwbouw voor De Zindering faciliteert het verenigingsleven én zorgt voor behoud van maatschappelijke voorzieningen. Dit faciliteert de gemeenschapszin die Zundert zo kenmerkt.”

Laagdrempelig

Dat het sein nu op groen staat zorgt ook voor enthousiaste reacties van toekomstige gebruikers. Zo benadrukt de EHBO de noodzaak van een dergelijke voorziening: “Dit draagt bij aan een laagdrempelige inloopvoorziening met een kopje koffie en ontmoeting voor iedereen.”

Ook de Bibliotheek West-Brabant is enthousiast: “De Zindering is een plek die recht doet aan de eisen van de tijd en onze ambities. Wij kunnen niet wachten om in De Zindering aan de slag te gaan.”