Moerdijk

Nieuw woonwijkje met 15 huizen in Langeweg 

Herbert Kats Herbert Kats

Op het voormalige hondenlosloopterrein langs de N285 in Langeweg komen vijftien nieuwe woningen. De eerste bewoners kunnen er naar verwachting begin 2025 in. 

Het markeert de start van een nieuw woningbouwproject in Langeweg. De huizen komen in het gebied tussen de Wethouder Trompersstraat en de provinciale weg. Het project is bedoeld om in te spelen op de behoeften van de inwoners van Langeweg.  

Sociale huur

Van de 15 nieuwbouwhuizen zijn er tien bestemd voor sociale huur. Het gaat om levensloopbestendige woningen, die door woningcorporatie Woonkwartier worden gerealiseerd. De andere vijf zijn koopwoningen, onder meer twee-onder-een-kapwoningen en één vrijstaande huis. 

Inwoners hebben kunnen meepraten over de criteria voor deze koopwoningen. Ze kregen verschillende ontwerpen voorgelegd, die zijn besproken tijdens een inwonersavond. Samen is gekozen voor een ontwerp met groene daken en een duurzame uitstraling. 

De grondverkoop verliep via een openbare biedprocedure. De ontwikkeling van de koopwoningen is in handen van de Thoolse projectontwikkelaar TIMEK. De eerste huizen komen naar verwachting in het begin van het nieuwe jaar in de verkoop.

Bloemen

De bouw van beide types huizen start zoveel mogelijk gelijktijdig. Gevolg is wel dat de straat tijdelijk wordt afgesloten voor verkeer. Ruim voor de oplevering zal de gemeente percelen in laten zaaien met een bloemenmengsel om de omgeving te verfraaien. Het hondenlosloopterrein heeft een nieuw plekje gekregen aan de Kloosterlaan.