Woensdrecht

Nieuwbouw Fortuna in Woensdrecht bereikt hoogste punt

Vincent Krijtenburg Vincent Krijtenburg

Woensdagochtend werd er in Woensdrecht geproost op het bereiken van het hoogste punt van de nieuwbouw van LPS Fortuna, het nieuwe integrale kindcentrum in Woensdrecht. De werkzaamheden gingen deze zomer van start en gaan volgens de wethouder voorspoedig.

Wethouders en medewerkers van de Lowys Porquinstichting kregen een rondleiding van Donald van der Veen van de Stichting Maatschappelijk Vastgoed. Met name het open karakter en de verschillende niveaus sprongen in het oog. LPS Fortuna, ontstaan uit de samenvoeging van Fortuna Hoogerheide (De Stappen) en Fortuna Woensdrecht (De Poorte), opent haar deuren in het nieuwe gebouw aan de Fortuinstraat voor het schooljaar 2024/2025. Het project omvat niet alleen een moderne basisschool, maar ook het onderkomen van Fortuna Kinderopvang.

Multifunctioneel

Wethouder Lars van der Beek benadrukte de voorspoedige voortgang van de bouw en de duurzaamheidsaspecten, zoals het energieneutrale ontwerp met vloerverwarming en een grote accu voor energieopslag. Stéphane Cépèro, Voorzitter College van Bestuur van de Lowys Porquinstichting prees het moderne en multifunctionele karakter van het gebouw.

Toekomst

Het hoogtepunt van de dag was het hijsen van de vlag op het hoogste punt, symbolisch uitgevoerd door Pieter Krebbekx, directeur van LPS Fortuna, en wethouder Lars van der Beek. Dit moment markeert niet alleen een bouwkundige mijlpaal maar ook de veelbelovende toekomst van LPS Fortuna als een dynamisch integraal kindcentrum.

Lees ook: Lang gewerkt aan voorbereiding nieuwbouw LPS Fortuna, maar nu is het zover