Roosendaal

Nieuwbouw op het terrein van het oude Da Vinci College weer een stap dichterbij

Van links naar rechts: Maikel Foesenek (BPD), Arwen van Gestel (gemeente Roosendaal), Jacco Snepvangers (Van Agtmaal).

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

De plannen voor de bouw van zeventig nieuwe koopappartementen aan de Norbartlaan in Roosendaal worden steeds concreter. De gemeente Roosendaal, VolkerWessels Van Agtmaal en ontwikkelaar BPD Bouwfonds Gebiedsontwikkeling tekenden donderdagochtend de samenwerkingsovereenkomst.

Het oude Da Vinci College aan de Norbartlaan gaat – als de plannen doorgaan – tegen de vlakte en maakt plaats voor zeventig nieuwe koopappartementen. Die appartementen worden verdeeld over twee gebouwen. Eén complex is lang en bestaat uit drie lagen. Het andere appartementencomplex is smaller en bestaat uit elf verdiepingen. Ook komt er zo’n vierduizend vierkante meter grond vrij voor onder andere een park.

Een indicatie van hoe het terrein er straks waarschijnlijk uit gaat zien.

Bij de ontwerpen is rekening gehouden met feedback van buurtbewoners. “Sommige buurtbewoners maken zich zorgen om de hoogte van de gebouwen, daarom hebben we twee verdiepingen van het hogere gebouw gehaald”, vertelt Maikel Foesenek van BPD. “Na de zomer starten we met de terugkoppeling naar mensen uit de betreffende wijk. We zijn erg benieuwd wat ze ervan vinden.”

Er is gekozen voor koopappartementen vanwege de vastgelopen woningmarkt. Het worden geen penthouses. De verwachting is dat de woonoppervlaktes variëren van 75 tot 110 vierkante meter. “Wij zijn als gemeente erg blij met de keuze voor koopwoningen”, zegt wethouder van Gestel. “Daarnaast zijn we enthousiast over dit initiatief dat zich richt op het bouwen van nieuwe woningen in Roosendaal. Hopelijk is dit een signaal naar de markt: kom met initiatieven en ideeën, dan kunnen we daarmee aan de slag!”

Schatting

Als omwonenden het met het plan eens zijn, kan in de zomer van 2023 het bestemmingsplan worden vastgesteld. “En als dat rond is kunnen we aan de verkoop beginnen”, licht Jacco Snepvangers van Van Agtmaal toe. Zodra dat loopt kan de bouw van start gaan. Naar schatting is dat begin 2024. “Maar dat gaat natuurlijk alleen als we het juiste bestemmingsplan krijgen.”

Hoe alles er precies uit gaat zien is nog niet bekend. Een architect gaat daarmee aan de slag zodra de buurtbewoners instemmen met de bouwplannen.

Knipoog

Het project heeft de naam ‘Leonard’ gekregen. De naam is een verwijzing naar één van de ontwerpers van het park Vrouwenhof, Leonard Springer. En is het tevens een knipoog naar het voormalige Da Vinci College natuurlijk.

Het oude Da Vinci College.