Roosendaal

Nieuwe app voor bewoners in betaald-parkeergebied Roosendaal

Maarten Elst Maarten Elst

Binnenstadbewoners van de gemeente Roosendaal die hun auto parkeren in de betaald-parkeerzones van Roosendaal krijgen vanaf woensdag 26 augustus te maken met een nieuwe app. De (groene) ParkeerApp maakt plaats voor 2Park. Met 2Park kunnen Roosendalers bezoekers aan- en afmelden of een wijziging in het kenteken doorvoeren in de nieuwe app.

Het gaat even wennen worden voor inwoners van de binnenstad van Roosendaal. De bekende ParkeerApp is vanaf woensdag 26 augustus niet langer de parkeerapp voor alle bewoners. Vanaf woensdag stapt het over op 2Park.

Veel vragen

Er waren in Roosendaal aanvankelijk nog wat onduidelijkheden over de nieuwe app. Wat met de oude app? En wat als je je tegoed net hebt opgewaardeerd? Een gemeentewoordvoerder geeft uitleg: “De app gaat per woensdag 26 augustus in en vervangt de oude app. De ParkApp is na dinsdag 25 augustus niet meer te gebruiken. Iedereen die de app heeft, heeft hierover op 18 augustus een e-mail ontvangen op het e-mailadres waarmee hij/zij zich heeft aangemeld met de app. Ook is er in de app een melding verschenen dat ParkApp op 25 augustus ophoudt te bestaan.”

Ook over het tegoed hoeven de gebruikers geen zorgen te maken volgens de gemeentewoordvoerder. “Het bestaande tegoed in de ParkApp gaat automatisch over naar 2Park. Gebruikers kunnen in de nieuwe app gewoon inloggen met hun vertrouwde e-mailadres en wachtwoord dat ze ook voor ParkApp gebruikten”, aldus de gemeentewoordvoerder.