Bergen op Zoom

Nieuwe baan SPADO en O2-veld Lepelstraatse Boys kost bijna 7 ton

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

De gemeente Bergen op Zoom trekt bijna 7 ton uit voor de renovatie van de atletiekbaan van SPADO en het B-veld van de Lepelstraatse Boys. De renovatie is nodig omdat de kwaliteit van de sportaccommodaties niet meer voldoet.

De renovatie van de atletiekbaan bij SPADO gaat 590.000 euro kosten. Onder andere de kunststof toplaag van de baan wordt vervangen en de wortelopdruk wordt aangepakt. Daarnaast worden de werpkooien en het binnenterrein opgeknapt. De atletiekvereniging trekt zelf ruim 1 ton uit voor uitbreiding van de baan. SPADO heeft al langer de wens om van zes naar acht banen te gaan. Met de uitbreiding kunnen er in de toekomst weer grotere wedstrijden worden gehouden.

Waterdoorlatende laag

Bij de Lepelstraatse Boys wordt het B-veld aangepakt. Daar is momenteel sprake van veel wateroverlast. Er komt nu een extra waterdoorlatende laag onder het veld te liggen. Daardoor droogt het veld sneller en kan het veel vaker bespeeld worden, zonder dat het veld beschadigd raakt. De aanleg van dit zogenaamde O2-veld kost de gemeente 95.000 euro.

De werkzaamheden bij de twee sportverenigingen beginnen deze zomer, zodat alles afgerond is voor de start van het nieuwe seizoen.