Roosendaal

Nieuwe baan voor Han van Midden

Burgemeester Han van Midden

Burgemeester Han van Midden

Kitty Joachems Kitty Joachems

Vorig jaar liet burgemeester Han van Midden aan de inwoners van de gemeente Roosendaal weten dat hij dit voorjaar stopt als burgemeester. Van Midden emigreert met zijn gezin naar Curaçao omdat zijn vriendin daar een baan heeft geaccepteerd. Afgelopen vrijdag maakte de Algemene Bestuursdienst bekend dat Van Midden inmiddels zelf ook een nieuwe baan heeft gevonden. Per 15 juni is hij secretaris van de Colleges financieel toezicht.

De Colleges financieel toezicht hebben als doel om samen met de besturen van Aruba, Curaçao, Sint Maarten, Bonaire, Sint Eustatius en Saba duurzame overheidsfinanciën te realiseren. De colleges willen een positieve bijdrage leveren aan goed openbaar bestuur, de welvaart en het welzijn van de bevolking van de (ei)landen. De secretaris ondersteunt de colleges daarbij, geeft leiding aan het secretariaat en adviseert over inhoudelijke en strategische vraagstukken.

Maatschappelijk betrokken

Op 3 oktober 2019 werd Van Midden geïnstalleerd als burgemeester van de gemeente Roosendaal. Daarvoor was hij griffier van de gemeenteraad in Rotterdam. Van Midden studeerde in diezelfde plaats Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit.

Het nieuws werd bekend gemaakt via de website van de Algemene Bestuursdienst. Daar zijn ook reacties te lezen van Lidewijde Ongering, voorzitter van de Colleges financieel toezicht en van Van Midden zelf op de voorgenomen benoeming. Ongening: “Han heeft in zijn eerdere functies laten zien gedreven te zijn door het maatschappelijk belang. Hij is een ervaren bestuurder die anderen met een sociale en open benadering tegemoet treedt.”

Opvolger bekend in april

Han van Midden: “Ik ben vereerd met de benoeming tot secretaris van de Colleges financieel toezicht. De colleges vervullen immers een belangrijke maatschappelijke rol voor alle deelnemers binnen ons Koninkrijk. Met veel genoegen ga ik met passie en energie leidinggeven aan de organisatie die deze colleges ondersteunt. Ik kijk ernaar uit om mijn nieuwe collega’s te ontmoeten en samen met hen een krachtig en prettig team te gaan vormen.”

Van Midden neemt op 30 mei van dit jaar afscheid als burgemeester van de gemeente Roosendaal. Daar wordt op dit moment gezocht naar een opvolger. De sollicitatietermijn is inmiddels gesloten. Als alles volgens plan verloopt wordt op 17 april tijdens een raadsvergadering bekend gemaakt wie wordt voorgedragen als nieuwe burgemeester van Roosendaal. De opvolger van Van Midden wordt dan op 26 juni 2024 beëdigd.