Geen regio geselecteerd

Nieuwe bioscoop in Roosendaal gaat er komen: werkzaamheden gestart

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

De gemeente Roosendaal is gestart met het bouwrijp maken van het terrein naast het politiebureau aan de Nieuwstraat waar de nieuwe bioscoop moet komen.

Dat betekent onder andere dat de muur tussen het Kuiperstraatje en het bouwterrein wordt verwijderd. Ook het groen wordt weggehaald. Na de zomervakantie zal netbeheerder Enexis beginnen met het aanpassen van het transformatiehuis.

Vervolgstappen

Ondanks dat het terrein bouwrijp wordt gemaakt, zijn omwonenden fel tegen de komst van de nieuwe bioscoop van ondernemer Carlo Lambregts. Zij vrezen dat hun straat de extra verkeersdruk niet aan kan. Volgens hen is het al veel te druk door bezoekers van parkeergarage De Biggelaar en theater De Kring. Nieuwe gesprekken tussen de gemeente Roosendaal en bewoners van de Nieuwstraat over hun bezwaren zijn op niks uitgelopen. Wethouder Cees Lok laat in een brief aan de gemeenteraad weten dat er samen voor gekozen is om juridische vervolgstappen te nemen. De gemeente blijft wel met omwonenden in gesprek over een nieuw verkeersplan voor het gebied.

Zes zalen

Ondernemer Carlo Lambregts wil op het braakliggende terrein aan de Nieuwstraat een bioscoop bouwen met zes zalen. Drie zalen komen op de begane grond, de andere drie op de eerste etage. Lambregts hoopt de eerste paal te kunnen slaan na de bouwvak. De bioscoop zou in de zomer van 2019 open moeten gaan.