Roosendaal

Nieuwe burgemeester mogelijk al vóór vertrek Van Midden op 30 mei bekend

Commissaris van de Koning, Ina Adema, temidden van het Roosendaalse college.

Han Verbeem Han Verbeem

Burgemeester Han van Midden neemt 30 mei 2024 afscheid van Roosendaal en mogelijk neemt zijn opvolger het stokje dan gelijk over. De Commissaris van de Koning, Ina Adema, hoopt op een vlotte benoemingsprocedure. “Dan zal een waarnemer niet nodig zijn”, zo maakt ze donderdagmiddag bekend tijdens een werkbezoek aan de gemeente.

Nu het vertrek  van burgemeester Van Midden op 30 mei definitief is, zal de Roosendaalse raad binnenkort een profielschets opstellen waarna de benoemingsprocedure van start kan gaan. Een vertrouwenscommissie maakt dan een keuze uit de kandidaten, waarna de gemeenteraad de uiteindelijke voorkeurskandidaat bekendmaakt.  “Deze wordt dan voor benoeming voorgedragen bij de minister, en die zegt altijd ‘ja'”, aldus Adema.

Rondgang

Adema was donderdagmorgen op bezoek in Roosendaal, om zich op de hoogte te laten stellen van actuele ontwikkelingen rondom veiligheid. Zo bezocht ze de probleemwijk Langdonk, al jarenlang geteisterd door zware vuurwerkoverlast rondom de jaarwisseling. Ook  kreeg ze een rondgang langs de Molenstraat, waar ze sprak met een ondernemer en caféhouder. Daarna volgde een gespreksronde met het Roosendaalse college en de gemeenteraad.

Verbeteringen

Ondanks “de vele aandachtspunten” die Roosendaal nog heeft, als het om veiligheid in de wijken gaat, constateert de Commissaris van de Koning ook verbeterpunten. Vooral de opwaardering van de Molenstraat is haar opgevallen, sprak ze tijdens de persbijeenkomst na afloop van haar bezoek.