Bergen op Zoom

Nieuwe busdiensten Bergen op Zoom officieel begonnen

Redactie Redactie

Busreizigers krijgen in Bergen op Zoom voortaan te maken met een nieuwe dienstregeling. De veranderingen zijn zondag 15 december ingegaan.

De nieuwe dienstregeling en de komst van Bravoflex zijn maandagochtend officieel geopend door wethouder Patrick van der Velden en Frans Gommers van de provincie. Met Bravoflex kunnen reizigers makkelijker van de ene naar de andere bushalte reizen binnen Bergen op Zoom. De tarieven voor deze bus starten vanaf 1,50 euro per rit. De bedragen lopen op tot maximaal 3,50 euro.

Buslijn 110

Bergen op Zoom heeft ook de buslijn voor scholieren vernieuwd: lijn 110. Deze scholierenlijn maakt het makkelijker voor jongeren om te reizen naar de verschillende scholen in de gemeente. “Lijn 110 is specifiek voor scholieren in de regio Bergen op Zoom ingericht. Zo kunnen de scholieren zo snel mogelijk zonder overstap op school komen,” legt Gommers uit.

Deeltaxi

Door de invoer van de nieuwe dienstregeling komt Lepelstraat volledig zonder openbaar vervoer te zitten. Om dit op te lossen rijdt er vanaf nu een deeltaxi. Mensen worden vanaf hun voordeur naar de eerst hub gebracht. Een hub is een bushalte waar alle bussen langs komen. Op deze manier kun je op de goedkoopste manier van plek A naar B komen. “Het belangrijkste is dat mensen gebruik gaan maken van het openbaar vervoer, want als ze dat niet doen is niks meer rendabel,” vertelt wethouder Patrick van der Velden.

Leerervaring

Gommers vertelt dat hij een goed gevoel heeft bij het nieuwe systeem. Hij kan nog wel veel leren, zegt hij: “Volgend jaar zullen wij nog wat reizigersonderzoeken gaan doen over hoe Bravoflex en de scholierenlijn bevallen.” Gommers gebruikt die informatie voor toekomstige openbaar vervoerplannen.