Roosendaal

Nieuwe bussen Mytylschool feestelijk in gebruik genomen

Vincent Krijtenburg Vincent Krijtenburg

Twee nieuwe schoolbussen van de Mytylschool werden woensdagochtend in gebruik genomen in Roosendaal. Kunstzinnige potloden en mooie teksten die de school kenmerken, sieren de twee nieuwe schoolbussen van Mytylschool Roosendaal.

Al toeterend komen de blauwe en de rode bus het schoolplein opgereden. De bussen vallen in de smaak van de 136 leerlingen, dat blijkt wel uit het luide gejuich en applaus. De leerlingen hebben te kampen met een lichamelijke of meervoudige beperking of langdurige ziekte. Mede hierom worden 85 leerlingen dagelijks met een schoolbus naar school gebracht. Van de twaalf bussen die daarvoor gebruikt worden zijn er twee van de school zelf. “Onze school draait om leerlingen en zij barsten van het talent, dat willen we laten zien. En we markeren met deze prachtige bussen dat wij de enige school zijn die het leerlingenvervoer zelf regelt”, zegt Gerard Kusters, directeur van de Mytylschool.

Voor ons is een fijne busrit onderdeel van een goede schooldag

De 10-jarige Teun tekende voor de felle blauwe kleur van een van de bussen en bedacht dat de naam van de school op de bus moet. De 16-jarige Kirsten tekende de potloden die volgens de jury kenmerken hebben van de grote kunstenaar Herman Brood. Kirsten kan vooral met haar linkeroog wat zien. Zij maakte het winnende ontwerp via een vergroot beeldscherm. De verschillende kleuren potloden staan symbool voor verschillende soorten mensen, verklaart ze tegenover de camera van ZuidWest TV.

Op de bus staan teksten zoals ‘Voelt als thuis’ en ‘oefenen voor werk’. Deze woorden werden bedacht door de leerlingen van groei VSO A2 “In een paar korte en soms bijna poëtische woorden en termen weet VSO A2 het hele karakter en de essentie van de school te schetsen. Dat is knap”, aldus de jury.

Dagelijks rijden 12 bussen met vaste chauffeurs en begeleiders om leerlingen tussen huis en school te vervoeren. Ze kennen de leerlingen, komen op vaste tijden, weten van medicatie en wat te doen bij noodgevallen. Kusters: “Voor ons is een fijne busrit onderdeel van een goede schooldag. We regelen het dus zelf. ”