Geen regio geselecteerd

Nieuwe centrumring krijgt steeds meer gestalte

Deel van de nieuwe centrumring (© Gemeente Roosendaal)

Redactie Redactie

Op maandag 8 januari start de aanleg van de vijfde fase van de aanleg van de nieuwe centrumring van Roosendaal: het tweede deel van de burgemeester Prinsensingel.

De nieuwe centrumring wordt (grotendeels) eenrichtingsverkeer met meer ruimte voor fietsers, voetgangers en natuur. Het zal een compacte en herkenbare ring rondom het centrum worden. Als een soort strik voor de stad. 

De werkzaamheden van het eerste stuk van de burgemeester Prinsensingel is reeds voltooid voor de feestdagen. Na verwachting is over vijftien weken het gehele project klaar. Tijdens een informatieavond zijn de omwonenden reeds geïnformeerd. Doel van het hele project is om het verkeer beter te geleiden over de ring rond het centrum van de stad.

De verkeersveiligheid zal flink toenemen met name voor ‘zwakkere’ bestuurders zoals fietsers. Het fietspad wordt gepositioneerd aan de ‘binnenzijde’ van de ring tegen het centrum aan. Het fietspad wordt ook volledig vrij liggend. Om overlast zo veel mogelijk te verhinderen wordt het aanleggen van de vernieuwde ring gefaseerd. 

Prioriteit bij het hele project is dat de bewoners, ondernemers en de parkeergarages goed bereikbaar blijven. Naar verwachting is de nieuwe centrumring na de zomer van 2018 helemaal klaar. De actuele planning en bijbehorende omleidingsroute zijn te vinden op: www.roosendaal.nl/werkzaamheden