Roosendaal

Nieuwe corona-regels hakken in begroting en ledenbestand sportclubs

Redactie Redactie

Kantines bij sportverenigingen moesten sluiten. Dat vertelden premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge maandag tijdens de persconferentie. Een domper voor veel sportclubs, waaronder atletiekvereniging Thor in Roosendaal. Er wordt gevreesd voor financiële schade en ledenafname.

Door: Vincent Krijtenburg (video) en Roland Pijnen (tekst)

In verband met de corona-regels werden er in de kantine van Atletiek- en Recreatiesport Vereniging THOR looproutes uitgestippeld. Ook is er desinfectiemiddel beschikbaar en was er een maximum aantal gatsen in de kantine. Richtlijnen en adviezen werden zeer serieus genomen, maar lijken nutevergeefts. Alle sportkantines moeten sinds dinsdagavond op slot voor ten minste drie weken.

Impact

Er wordt rekening gehouden met het slechtste scenario. Voorzitter Willy Louwerse schat niet in dat alles weer snel normaal zal zijn. Hij vreest dat de jaarlijkse kantine-inkomsten van zo’n 60.000 euro drastisch zullen dalen en dat een deel van de 1500 leden zal besluiten te stoppen. Gezellig bijpraten aan een lange tafel met speculaas bij de koffie is iets wat de komende tijd gemist zal worden, aldus verenigingsmanager Yvonne Langen.