Hoogerheide

Nieuwe geldautomaat in Hoogerheide heeft kuren, nog even geduld

De pinautomaten van Rabobank, ABN Amro en ING krijgen een nieuw uiterlijk en een nieuwe naam © Geldmaat

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Enkele weken geleden heeft de pinautomaat van de Rabobank aan het Ouwe Raedthuysplein het veld moeten ruimen voor een Geldmaat. Vooralsnog is dat geen succes gebleken, de organisatie belooft beterschap.

Overal in Nederland worden of zijn de pinautomaten van grote banken vervangen door de felgele variant van Geldmaat. Deze organisatie neemt veel pin- en geldstortlocaties over, al kan dat laatste zeker niet overal. In Hoogerheide staat sinds kort aan het Ouwe Raedthuysplein eveneens zo’n gele Geldmaat. Alleen deze doet het vaker niet dan wel, vooralsnog.

Er zijn natuurlijk meer locaties waar gepind kan worden maar een serieus deel ervan bevindt zich in winkels en is dus met name ’s avonds niet altijd beschikbaar. Het vraagt bovendien vaak wat meer tijd om een winkel binnen te gaan. Daarom wordt de machine op de Ouwe Raedthuysplein toch wel gemist, zeker nu die aan de Raadhuisstraat ook problemen heeft.

Technische problemen

Annette van Grinsven is Hoofd Communicatie & Public Affairs bij Geldmaat. Ze legt uit wat er aan de hand is: “De automaat aan het Ouwe Raedthuysplein hebben wij onlangs overgenomen, helaas lopen we daar tegen enkele technische problemen aan waardoor de automaat nu niet naar behoren werkt. Daar wordt hard aan gewerkt. We verwachten dat dit binnenkort opgelost is.”

Alternatieven

Nog even geduld dus. Namens Geldmaat heeft de woordvoerder een overzichtelijk lijstje aangeleverd van alternatieven voor de pinmachine die nog even kuren vertoont.

  • Bij de Albert Heijn aan de Haviksberg kan men geld opnemen, dagelijks tussen 08.00 en 21.00 uur.
  • Bij de Albert Heijn aan de Huijbergseweg 21 kan men geld opnemen, dagelijks tussen 08.00 en 20.00 uur en op zondag tussen 09.00 en 18.00 uur.
  • Bij de Primera kan men terecht voor het opnemen en storten van geld, dagelijks tussen 08.00 en 18.00 uur, behalve op zondag want dan is de winkel gesloten.
  • Bij de geldmaat aan de Raadhuisstraat 133 kan men normaal gesproken dagelijks geld opnemen tussen 07.00 en 23.00 uur. Deze geldmaat is echter in afwachting van een servicebeurt die binnen enkele dagen moet plaatsvinden.
  • Bij de Karwei aan de Middenweg kan men munten storten.

Op de website van Geldmaat vindt je tevens een locatiewijzer met al hun pinautomaten in Nederland.