Roosendaal

Nieuwe hoofdsponsor voor openluchttheater Vrouwenhof

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Openluchttheater Vrouwenhof in Roosendaal heeft een nieuwe hoofdsponsor. Uitzendbureau AllinFlex verbindt zich aan het theater. Daarmee is het tekort wat is ontstaan door het mislopen van subsidies in één klap opgelost.

Eind maart deed het theater nog een noodoproep aan de Roosendaalse bevolking. Er moest snel geld komen, anders zou het bestuur de handdoek in de ring gooien. “De situatie was zodanig, dat we moesten stoppen. Er was gewoon geen geld meer”, vertelt Fleur van der Plas van het openluchttheater.

Subsidiebeleid

Door de evenementenvergunning en het subsidiebeleid viel het theater volgens Van der Plas tussen wal en schip. “Met als gevolg dat we niet zeker waren van gelden.” Uiteindelijk is er toch hulp gekomen vanuit de gemeente, het bedrijfsleven en donateurs. Al kan het openluchttheater niet uitpakken zoals in voorgaande jaren. “Dit jaar is de programmering dun en we zijn blij dat we vier kindervoorstellingen hebben.”

Europese dag

Gert-Jan van Oostenburg van uitzendbureau AllinFlex zag de noodoproep van het theater op Facebook en is gelijk in gesprek gegaan. “Wij willen dat het openluchttheater blijft bestaan en dat het kan bouwen aan een mooie toekomst.” Van Oostenburg wil als geldschieter geen invloed hebben op de programmering. “Zij zijn de creatieve partij en wij zijn zien onszelf puur als sponsor. We bekijken wel of het mogelijk is volgend jaar een Europese dag te organiseren.” Zo’n dag past volgens Van Oostenburg perfect bij de doelgroep waar het uitzendbureau voor werkt.

Partnership

Van der Plas is blij met AllinFlex als nieuwe hoofdsponsor. “Met deze grote bijdrage kunnen wij dit najaar met Halloween toch nog iets moois neerzetten.” Uitzendbureau AllinFlex is niet van plan het openluchttheater voor één jaar te sponsoren. De twee partijen willen een partnership aangaan voor meerdere jaren.