Halsteren

Nieuwe hoofdstuk voor Eco-Point in Halsteren na overname door Deens bedrijf

Vincent Krijtenburg Vincent Krijtenburg

Eco-Point is overgenomen door een Deense chemiebedrijf. De overname moet volgens de huidige directeur zorgen voor een enorme groeispurt en een wereldwijd bereik voor beide bedrijven. Directeur Ferry Samuels verlaat Ecopoint in augustus met een gerust hart, zegt hij in een interview over de mijlpaal.

Eco-Point is 32 jaar geleden (1991) opgericht door Ferry Samuels en zijn goede vriend Henk van Straaten. Het duo vestigde zich in een klein verzamelgebouw in Sint-Maartensdijk. Samuels richtte zich op de productie en productontwikkeling, terwijl Van Straaten de verkoop en administratie op zich nam. Het bedrijf groeide snel en liet een nieuw, ecologisch verantwoord pand in Halsteren bouwen. Eco-Point heeft daar een eigen laboratorium, productiefaciliteit en logistiek centrum. Hier worden producten, variërend van handzeep tot vloerreinigers ontwikkeld, gemaakt en verzonden.

Overname

Het Deens DST Chemicals en Foreman Capital hebben Eco-Point per 21 mei volledig overgenomen. Het bedrijf uit Denemarken is gespecialiseerd in innovatieve en milieuvriendelijke reinigings- en onderhoudsproducten voor de metaalverwerkende industrie. De partijen spreken van een strategische overname en een belangrijke stap voor beide bedrijven in hun streven naar duurzame industriële chemie.

DST Chemicals heeft dezelfde waarden en normen als Eco-Point

Ferry Samuels, directeur en voormalig eigenaar van Eco-Point, licht de overname toe in interview. “Voor mij was het heel erg belangrijk dat het paste, dat het een goede match was, zodat mijn mensen ook verder kunnen,” vertelt Samuels. Hij benadrukt dat de bedrijfsculturen van beide bedrijven goed op elkaar aansluiten. “DST Chemicals heeft dezelfde waarden en normen als Eco-Point. Dit geeft mij vertrouwen in de toekomst.”

Volgens Samuels vullen de bedrijven elkaar perfect aan. “DST Chemicals heeft expertise in het ontvetten van grote machines, terwijl Eco-Point een breed scala aan ecologische reinigingsproducten voor industriële klanten aanbiedt. Door deze synergie kunnen we een veel grotere markt bedienen.”

Alles blijft hetzelfde

Op de vraag wat de overname betekent voor de werknemers van Eco-Point, stelt Samuels gerust: “Alles blijft hetzelfde. Eco-Point blijft Eco-Point. De naam, de producten en alle medewerkers blijven zoals ze zijn. Alleen de groei zal toenemen door de samenwerking en uitwisseling van kennis en markten.” Hij voegt eraan toe dat de huidige samenwerking met klanten, leveranciers en andere partners ongewijzigd blijft.

Samuels, die tot 21 augustus 2024 bij Eco-Point actief blijft, ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet. Na zijn vertrek bij Eco-Point, stort hij zich op Xpansium, dat zich richt op training en coaching van management. “Ik kijk vol vertrouwen naar de toekomst. De vooruitzichten voor Eco-Point zijn fantastisch, en dat is ook de reden waarom ik deze stap heb gezet,” zegt Samuels. Zijn passie voor coaching en zijn uitgebreide ervaring zullen hem naar eigen zeggen goed van pas komen in zijn nieuwe uitdaging.