Roosendaal

Nieuwe huisartsen kunnen in Roosendaal geen praktijkruimte vinden

Kitty Joachems Kitty Joachems

Het lukt nieuwe huisartsen niet om een praktijklocatie te vinden in Roosendaal. Dat stelt Selda Bozkurt, raadslid voor Burgerbelangen Roosendaal. Meerdere huisartsen melden bij haar dat er nieuwe huisartsen zijn die zich in Roosendaal willen vestigen. Maar hun zoektocht naar een praktijkruimte levert niets op.

Bozkurt vraagt het Roosendaals college of zij bekend is met deze problematiek. Ze vindt dat het van groot belang is dat deze nieuwe huisartsen hier een plek vinden. “Met het oog op het tekort aan huisartsen is het belangrijk dat artsen die zich in Roosendaal willen vestigen dat ook kunnen doen”, schrijft ze. Ze vraagt het college wat zij kunnen doen om de huisartsen daarbij te helpen.

Onlangs stelden Jan Brouwers en Eric de Regt van de VLP ook al vragen aan het college over huisartsenzorg in Roosendaal. Zij schreven aan het college dat er sprake is van een hoge werkdruk en dat er steeds meer patiëntenstops zijn. Ook zij vragen het college wat ze, direct of indirect, kan doen om de ontstane zorgen en problemen weg te nemen.

Lees ook: VLP: wat kan gemeente doen om huisartsenzorg in Roosendaal op peil te houden?