Roosendaal

Nieuwe huurders voor Herstaco Stadion, filosofie bijna compleet

Maarten Elst Maarten Elst

Het Herstaco Stadion op industrieterrein Borchwerf in Roosendaal begint steeds meer haar gezicht terug te krijgen. Het stadion van de voormalige betaaldvoetbalorganisatie en huidig amateurclub RBC stond lange tijd leeg, maar biedt steeds meer plaats aan nieuwe huurders. Vanaf april 2021 verwelkomen de eigenaren Sportservice Noord-Brabant, CIOS, Fontys Hogescholen en een fysiotherapiepraktijk in het stadion.

Door: Maarten Elst en Kimberley Mies

Algemeen directeur Rick Mijnsbergen loopt zo trots als een pauw door de vooralsnog lege ruimtes van het Herstaco Stadion. De Bergenaar heeft, samen met zijn mede-eigenaren, de vier huurders wegens strategische redenen gekozen. ,,Het is geen gemakkelijk gebouw, ook niet op een praktische locatie”, weet Mijnsbergen. ,,We hebben gezocht naar huurders die een link hadden met onderwijs en elkaar kunnen versterken, die hebben we met deze vier partners gevonden.”

Voormalige Voetbal Experience

Het viertal huurders is zeker niet de enige invulling van het Herstaco Stadion. Tijdens de eerste coronagolf vestigde Boxing Company zich in een ruimte waar tot voor kort de Voetbal Experience plaatsnam. Ook in de andere ruimtes hopen de stadioneigenaren na eventuele versoepelingen weer meer leven te zien.

Sport- en Evenementenhal

Buiten de stadiondeuren wijst Mijnsbergen de plek aan waar een ander project plaats moet vinden. ,,Aan de spoorzijde van de parkeerplaats gaan we meer groen creëren. Je hoeft geen landschapsarchitect te zijn om te zien dat dit deel geen schoonheidsprijs verdient, het is eigenlijk banaal. Zo denkt de gemeente er ook over. Ze zijn bezig met het project Stadsoevers, de tiny houses maken dit deel van Roosendaal levendig.”

,,Tegen de gemeente hebben we aangegeven dat we aan de andere zijde van het stadion een sporthal wilde maken. De gemeente zag daar ook brood in, maar wilde dat het ook een evenementenhal gaat worden. De komende maanden zal er keihard gewerkt worden om de hal te realiseren, we kunnen door de coronacrisis nog geen einddatum plakken op het project”, aldus Mijnsbergen.