Geen regio geselecteerd

Nieuwe informatieborden Grenspark Kalmthoutse Heide onthuld

Dinsdag zijn de informatieborden bij Kasteel Ravenhof onthuld

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Grenspark Kalmthoutse Heide heeft nieuwe informatieborden geplaatst bij de verschillende onthaalpoorten in het gebied. Op de borden staat informatie over 24 wandelroutes en bezienswaardigheden in het grenspark.

Burgemeester Rik Frans van Stabroek en Martin Groffen van Grenspark Kalmthoutse Heide onthulden dinsdag de informatieborden bij Kasteel Ravenhof. Dit is één van de vier zogenaamde onthaalpoorten van het grenspark en ligt precies op de grens tussen Nederland en België.

Visitekaartje

“De nieuwe borden bieden een prachtig visitekaartje voor een fantastisch afwisselend gebied”, vertelt Martin Groffen, voorzitter van Grenspark Kalmthoutse Heide. “Bezoekers vinden er praktische informatie over waar ze kunnen wandelen, maar ook over een aantal kenmerkende elementen in het gebied: zaken die niet altijd meteen zichtbaar zijn, maar wel het gebied maken tot wat het is.”

Kleinere startpunten

De informatieborden staan niet alleen bij Kasteel Ravenhof in Stabroek. Er zijn ook borden geplaatst bij De Vroente in Kalmthout, Hemelrijk in Essen en De Volksabdij in Ossendrecht. Daarnaast zijn er bij 13 kleinere startpunten voor wandelaars borden geplaatst met informatie over het deelgebied en een vernieuwde wandelkaart.