Rucphen

Nieuwe informatieborden moeten inwoners en toeristen van Rucphen de weg wijzen

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

In de Rucphense Bossen zijn elf informatieborden vervangen. Volgens de gemeente was dat hard nodig, omdat de voorgaande verouderd waren. Burgemeester Marjolein van der Meer Mohr en wethouder René Lazeroms mochten dinsdagmiddag 18 juni een exemplaar onthullen.

“Ik vind ze erg mooi”, meent wethouder Lazeroms. “Als je de oude informatiehokjes zag, dan zag je ook echt dat ze flink versleten waren. De nieuwe hokjes zijn gemaakt van hardhout en daarmee ook toekomstbestendig.”

Meerdere doeleinden

De oude borden waren niet alleen op maar waren tevens niet meer actueel. “Er zijn een hoop wandel- en fietsroutes bijgekomen. Daarnaast is mountainbiken een sport die hier veel gedaan wordt. Daarom hebben we ook een mountainbikeroute toegevoegd aan de informatieborden. Tenslotte wordt op de borden ook het ruiternetwerk aangegeven.”

De nieuwe infopunten zijn niet alleen fijn voor bewoners, sporters en toeristen maar eveneens van belang voor natuurbrandbestrijders, om locaties te kunnen herleiden.

Van deze tijd?

Omdat bijna iedereen tegenwoordig de beschikking heeft over een smartphone, kun je je afvragen of borden als deze van deze tijd zijn. Toch merkt de gemeente dat mensen nog steeds waarde hechten aan de informatiepunten. Daarnaast is wél gekozen voor aanvullende online opties. Op de informatieborden staat een QR-code waarmee je op de Ondek R website uitkomt. Hier staat wat Rurcphen en omgeving allemaal te bieden hebben.

Het artikel gaat verder onder de foto.

Toeristengids Rucphen
De nieuwe informatiegids die de gemeente onthuld heeft.

De gemeente doet meer om mensen te informeren. Er is een nieuwe toeristische informatiegids uitgegeven. De wethouder is er blij mee: “Wij denken dat deze gids erg van waarde kan zijn.”

Ondersteuning evenementen

Aan de organisatoren van evenementen in de gemeente is eveneens gedacht. Woordvoerder Renier van der Poel vertelt dat er een zogeheten evenementenkit wordt samengesteld, in samenspraak met de verschillende kartrekkers.

De gemeente wil zo allerlei activiteiten gaan ondersteunen, met raad en daad én met faciliteiten. Van praktische tips tot promotionele aanpak en van een dranghek tot een stand of tent. “Het komende jaar gebruiken we om ideeën op te halen en volgend jaar moet ook die kit er zijn.”