Bergen op Zoom

Nieuwe inwoners Bergen op Zoom komen moeilijk aan huisarts

Redactie Redactie

GBWP heeft opgemerkt dat nieuwe inwoners van de gemeente Bergen op Zoom lastig aan een nieuwe huisarts komen. Bij een verhuizing mag je zelf je huisarts kiezen, maar die mag in bepaalde situaties patiënten weigeren.

 

 

 

 

Een van die situaties is als ze overvol zitten en laat dat nou net het geval zijn in Bergen op Zoom. Nieuwe inwoners werden vervolgens doorverwezen naar zorgverzekeraar CZ en naar de politiek. CZ heeft tot op heden niets voor elkaar gekregen.

Vragen

Inwoners zijn niet verplicht in te schrijven bij een huisarts, want er is altijd een arts mocht men er een nodig hebben. Ze kunnen dan terecht bij de huisartsenpost. Burgers die altijd een eigen huisarts gehad hebben, voelen zich nu verstoken van zorg, omdat ze geen nieuwe huisarts hebben die ook de beschikking heeft over hun dossier.

GBWP vindt het onacceptabel dat inwoners niet eens meer een huisarts binnen hun eigen gemeente/wijk kunnen vinden. Ze vragen het college onder meer of ze op de hoogte is van het probleem en wat de lokale politiek eraan kan doen. Tot slot wordt er gevraagd of de politiek inzicht heeft in het aantal huisartsen en Fte’s actief in de gemeente. Hoe het college heeft gereageerd is nog niet bekend.