Halderberge

Nieuwe Lamgatsebrug tussen Hoeven en Zevenbergen officieel geopend

Stijn Nooijens Stijn Nooijens

De nieuwe Lamgatsebrug tussen Hoeven en Zevenbergen is officieel geopend. De vorige brug was bijna veertig jaar oud en was aan vervanging toe. Wethouder Thomas Melisse van de gemeente Halderberge en wethouder Bennie Blom van de gemeente Moerdijk mochten donderdagmiddag de brug openen.

“Ik denk dat dit project wel redelijk uniek is”, vertelt wethouder Melisse. “Het project had een doorlooptijd van zo’n twaalf weken en het eindresultaat mag er zijn. Ook zijn collega aan de andere kant van het water is trots op de nieuwe brug. “Geweldig! Ik vind hem heel mooi. 82 procent van de brug bestaat uit hergebruikte materialen”, legt wethouder Blom uit.

“Samen met de aannemer hebben wij heel goed overleg gehad over hoe we dit het beste konden aanpakken”, vervolgt Melisse. Uiteindelijk konden de inwoners zo’n twaalf weken niet oversteken van de ene naar de andere gemeente. “De vaart is slechts maar een paar dagen gestremd geweest.” Volgens wethouder Melisse was het een unieke formule.

Meer belevenis

“De verwachting is vaak dat er iets soortgelijks komt, maar volgens mij is dit exemplaar mooier”, meent Blom. Volgens de wethouder is er meer belevenis op de nieuwe brug. Zo kan men gebruik maken van twee uitkijkpunten midden op de brug en zijn er bankjes en picknicktafels gemaakt van het hout van de oude brug.

Ook in de avond is de brug mooi om te zien. “Hij is dan op een bijzondere manier verlicht”, aldus Melisse.

De Halderbergse wethouder denkt nog wel eens met weemoed terug aan de oude brug. “Vroeger sprong ik vaak samen met mijn vrienden van de brug af”, vertelt hij lachend. Gelijk roept hij op om dit vooral niet te doen, Al zou de wethouder met deze hoge temperaturen best een sprong willen wagen. “Maar laat ik dat maar niet doen”, lacht hij.

Lamgatsebrug
De Lamgatsebrug is weer in gebruik.