Heerle

Nieuwe lichtjes voor Heerles winterfeest Snow

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

In Heerle bereiden ze zich voor op Snow, het grote winterfeest. Het dorp wil dit jaar niet zomaar een gewone kerstmarkt organiseren. De stichting Heerl’k Heerle wil dat er op zaterdag 14 december een groots licht- en geluidspektakel mee te maken is in het dorpshart.

Zo’n 75 vrijwilligers zijn in Heerle begonnen hun dorp om te toveren tot een winterwonderland: Snow. En Snow moet anders zijn dan andere winterfeesten. Heerle wil dit jaar een heus licht- en geluidspektakel. Over amper 2 weken is het al zo ver, dus het werk is begonnen. Eerste belangrijke klus: het ophangen van de gloednieuwe, sfeervolle lichtjes.

Gesponsorde lichtjes

John Valkenburg is bestuurslid van Heerl’k Heerle en hij is blij met de nieuwe verlichting. “De verlichting was vorig jaar gehuurd voor enkele dagen. Nu hebben we een sponsor gevonden, die de verlichting gesponsord heeft aan de stichting Heerl’k Heerle. Zodat we heel de maand december kerkdorp Heerle in winterse sferen kunnen brengen.”

Verrassingen op Snow

Een groot deel van Snow is nog geheim. De stichting wil dat sommige dingen een echte verrassing zijn voor de Heerlenaren. Wel is duidelijk dat er veel muziek en artiesten zullen zijn met bijzondere optredens. Het mag een fijn winterfeest worden in Heerle. Valkenburg: “De bedoeling is dat de inwoners van Hèrel zelf het saamhorigheidsgevoel krijgen en nog meer betrokken zijn bij de gebeurtenissen en activiteiten die stichting Heerl’k voor de inwoners van Hèrel organiseert.”

Het winterfeest Snow in Heerle is op zaterdag 14 december. Meer informatie over Snow kun je vinden op de website van Heerl’k Heerle en op hun Facebookpagina.