Roosendaal

Nieuwe onderdelen bij de Volksronde van Roosendaal

De Volksronde in 2019

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

De jaarlijkse Volksronde van Roosendaal komt eraan. Op zaterdag 29 en zondag 30 juli vindt het Waain Wielerweekend weer plaats, georganiseerd door Wielercomité Roosendaal. Er zijn dit jaar verschillende nieuwe onderdelen, speciaal voor kinderen.

Het is de insteek om de zaterdag zoveel mogelijk kinderen te betrekken bij het programma dat vooraf gaat aan de traditionele onderdelen van de Volksronde. Ze kunnen meedoen aan een steprace, de Mijl van de Kaai, vrouwen achter de dernies en familietoertochten. De steprace wordt georganiseerd door Kiwanisclub Roosendaal. Atletiekvereniging Thor coördineert op het 1600 meter lange parcours de Mijl van de Kade.

“We kunnen nog wel wat inschrijvingen gebruiken voor de steprace en de Mijl van de Kade”, vertelt Wielercomité-voorzitter Gijs de Bot. Hij is blij met de ondersteuning van andere Roosendaalse verenigingen die met hun hulp bijdragen aan het goede doel. Het wielerweekend staat dit jaar namelijk in het teken van de stichting Giro di Kiki, die zich inzet voor kinderkanker.

Open kampioenschap en dernierkoers

De strijd om het Open kampioenschap van Roosendaal is weer terug op de zaterdag. Renners die niet zijn aangesloten bij een wielerbond gaan diezelfde dag de strijd met elkaar aan in de Open klasse. Vervolgens nemen zestien bedrijven het tegen elkaar op in een ploegentijdrit.

Nog een nieuwe toevoeging aan het wielerweekend is de dernierkoers voor vrouwen die op zaterdagavond plaatsvindt. Oud-wereldkampioen Leontien Zijlaard-Van Moorsel fietst dan tegen Monique Verstraten, Monique van Ree, Mariette van Anrooij-Zoetewei Lizzy Witlox en de Belgische Ellen van Loy.

Na de dames is het de beurt aan de oud-profs. Nicky Terpstra, Dirk de Wolff en Peter Weening doen hier voor het eerst aan mee. Ook Koos Moerenhout, Jac van der Poel, Maarten den Bakker, Moreno Hofland, Jean-Pierre Verstraten, Sjoerd van Ginniken, Erik Breukink, Gerrit Solleveld, Bart Voskamp en Martin van Steen doen mee.

Fietstochten

Zondag is er een familietoertocht en zijn er speciale tochten voor leden van fietsclubs. Al deze tochten starten bij de Wieler Experience, en eindigen op de Kade. De fietsclubs starten tussen acht en negen uur ‘s ochtends, de familietoertocht tussen negen en tien uur ‘s ochtends.

Meer informatie over het programma is te lezen op de site van Wielercomité Roosendaal.