Geen regio geselecteerd

Nieuwe samenwerking Fontys Sporthogeschool en gemeente Roosendaal

© Shutterstock

Redactie Redactie

Gemeente Roosendaal en Fontys gaan een nieuw partnership aan en gaan nauw samenwerken op het gebied van sport en gezondheid. Elk schooljaar zullen ongeveer 45 sportkunde studenten van de Eindhovense HBO-instelling in Roosendaal activiteiten initiëren, begeleiden en onderzoek gaan uitvoeren.

De studenten zullen vanaf september nadrukkelijk aanwezig zijn bij sport- en gezondheidsactiviteiten. Zij zijn dan een paar dagen per week aanwezig in de stad. Eerder verbond het CIOS-Goes zich al met Roosendaal en volgens Wethouder Toine Theunis sluiten deze opleidingen goed bij elkaar aan en kunnen ze in de toekomst wellicht samenwerken bij het organiseren en begeleiden van activiteiten.

Sport en bewegen moet een middel worden om mensen gezonder te laten leven, eenzaamheid weg te nemen en mensen meer te laten participeren in de samenleving. Activiteiten waar je aan moet denken zijn bijvoorbeeld: pauzesport op (middelbare) scholen, uitbereiding van het aanbod aangepast sporten en het ontwikkelen van e-sports voor ouderen.

“Van Maastricht tot Roosendaal is nu ons werkgebied in Zuid-Nederland. Wij streven er in dit gebied naar dat we zoveel mogelijk mensen op een verantwoorde wijze in beweging krijgen en zo bij te dragen aan een gezonde en vitale maatschappij” zegt Matty van Est, directeur Fontys Sporthogeschool. Naast de samenwerking tussen Fontys en CIOS sluit ook Sportservice Noord-Brabant (SSNB) zich aan, zij zullen een coördinerende rol krijgen in Roosendaal om de studenten bij te sturen waar dat nodig mocht zijn.