Bergen op Zoom

Nieuwe show voor Stichting BOV: Pippin

Stichting BOV staat in 2025 met de Broadway show Pippin op de planken (foto: stichting BOV)

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Stichting BOV uit Bergen op Zoom komt met een nieuwe show. Na de familiemusical Oliver!, de zwarte comedy The Addams Family en rockopera Evita, tovert de musicalvereniging volgend jaar weer iets nieuws uit de hoge hoed. Van 4 tot en met 13 april staat de BOV op het podium van Theater De Maagd met de ‘magische’ Broadway show Pippin.

“Pippin is wellicht geen titel die bij iedereen direct een belletje doet rinkelen”, erkent de BOV. Het is een fictief coming of age verhaal over de gelijknamige zoon van Karel de Grote: Pippin. Een coming of age verhaal is een verhaal waarin de hoofdpersoon (in dit geval dus Pippin) groeit van jong naar volwassen. Pippin is ontevreden met zijn leven, en dus probeert hij op verschillende vlakken de gewenste voldoening te vinden. Maar tevergeefs.

De reis van Pippin is door een ‘intrigerende’ verteller en ‘mysterieuze’ groep spelers te volgen, meent de BOV. “Een spektakel van grootse verhalen, humor, illusie en werkelijkheid.” Pippin moet kiezen uit een eenvoudig en vredig leven, of een leven vol magie en show. “Het is een dynamische raamvertelling, omlijst met de tijdloze muziek van Wicked-componist Stephan Schwartz.”

De musical is gebaseerd op het gelijknamige boek van Roger O. Hirsen. In 1972 ging het verhaal in première op Broadway. “De musical is qua thematiek heel anders dan de voorgaande producties”, vertelt artistiek leider en regisseur Niels Jacobs. “Pippin is een musical die groots en meeslepend is, maar een ontroerende boodschap brengt. Een mooie en waardige opvolger van Evita.”