Bergen op Zoom

Nieuwe speelvoorzieningen geopend in Gageldonk-West

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

In de wijk Gageldonk-West in Bergen op Zoom zijn woensdagmiddag twee nieuwe speelvoorzieningen feestelijk geopend. Dat gebeurde tijdens de Nationale Buitenspeeldag.

De speelvoorzieningen zijn onderdeel van de herstructurering van de wijk Gageldonk. Woningcorporatie Stadlander betrekt de bewoners van de wijk bij deze herstructurering. “Wij hebben met Lithos, onze partner in bouwen, afspraken gemaakt om te kijken hoe bewoners betrokken kunnen worden. De vraag was: wat wilden zij hebben op deze plek. En dat heeft geresulteerd in deze speelvoorzieningen”, vertelt Ton Ringersma van Stadlander.

Samenspraak

In samenspraak met de omwonden op het Acaciahof en Klaproosplein zijn de speelvoorzieningen ontworpen en gerealiseerd. Aan alle leeftijden is gedacht. Ringersma: “Er is een multifunctioneel doel voor basketbal en voetbal, een kabelbaan, klimrek voor de kleintjes en een schommel. Er is voor ieder wat wils.”

Buurtbewoonster Helma Kruize is blij met de nieuwe speeltoestellen. “Ziet er goed uit. Het is mooi. Maar ik hoop dat er nog wat komt voor de kleintjes. Nu is het alleen voor de grotere kinderen. Voor de kleintjes mis ik een wipkip en een glijbaantje.” 

Buitenspelen

Ringersma hoopt dat met de komst van de nieuwe speelvoorzieningen kinderen ook meer gaan buitenspelen. “Het is buiten zo veel leuker. Want buiten kun je met andere kinderen spelen en kun je je creativiteit kwijt.”